Είναι η Εβδομάδα Μαύρου Θηλασμού—ιδού γιατί αυτό έχει σημασία

0
Είναι η Εβδομάδα Μαύρου Θηλασμού—ιδού γιατί αυτό έχει σημασία

Εάν αισθανθήκατε υποστήριξη όταν αναζητούσατε βοήθεια για το θηλασμό, έχετε σκεφτεί ποτέ μήπως αυτό οφείλεται εν μέρει στο χρώμα του δέρματός σας;

Για πολλούς, ο θηλασμός δεν είναι εύκολος. Όσοι θέλουν να το κάνουν συνήθως απαιτούν υποστήριξη, κατανόηση και εκπαίδευση. Εάν καταφέρατε να βρείτε αυτά τα πράγματα και η νοσηλεία σας πήγαινε καλά, έχετε σκεφτεί ποτέ μήπως αυτό οφείλεται εν μέρει στο χρώμα του δέρματός σας; Το γεγονός είναι ότι υπάρχει μεγάλη φυλετική διαφορά στα ποσοστά των ανθρώπων που ξεκινούν και μένουν με το θηλασμό, και αυτό δεν είναι εντάξει — γι‘ αυτό δημιουργήθηκε η Εβδομάδα Μαύρης Θηλασμού. (Φέτος, είναι 25 έως 31 Αυγούστου.)

Ο Eden Hagos είναι ένας υποστηρικτής της δημόσιας υγείας με έδρα το Τορόντο με εστίαση στη μητρική υγεία μέσω μιας αντιρατσιστικής, διατομεακής προσέγγισης. Το ακαδημαϊκό έργο και η υπεράσπισή της καθοδηγούνται από την εμπειρία της ως μαύρη μητέρα τριών παιδιών, που σύντομα θα γίνει τεσσάρων, η οποία θηλάζει για περισσότερα από έξι χρόνια. Ρωτήσαμε τον Hagos γιατί η υπεράσπιση του μητρικού θηλασμού είναι τόσο λευκή, τι σημαίνει αυτό για τους μαύρους και πώς βοηθά το Black Breastfeeding Week.

Ποιες είναι οι ιδιαίτερες προκλήσεις του να είσαι μαύρος και να θηλάζεις;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν το θηλασμό δύσκολο για τους μαύρους. Τα παρακάτω δεν είναι ούτε εξαντλητική λίστα, ούτε οι παράγοντες ισχύουν για όλα τα άτομα.

Αρχικά, η ιστορική καταπίεση των σκλαβωμένων μαύρων γυναικών ως βρεγμένων νοσοκόμων σε όλη τη Βόρεια Αμερική συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο θηλασμός σε ορισμένες κοινότητες μαύρων και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη κοινωνική υποστήριξη για τους γονείς που θηλάζουν και αυξημένο στίγμα προς τον θηλασμό ή τον πλήρη θηλασμό. -πρόθεσμος θηλασμός.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες φυσικά είναι ο θεσμικός ρατσισμός που βιώνουν οι μαύρες γεννήσεις. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, Μαύροι τοκετοί αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βιώσουν μαιευτική βία. Αμέσως μετά τον τοκετό, όταν η υποστήριξη του θηλασμού είναι πιο κρίσιμη, οι μαύροι γονείς είναι λιγότερο πιθανό να τους προσφερθεί υποστήριξη από σύμβουλο γαλουχίας και είναι πιο πιθανό να υποστούν πίεση από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να τροφοδοτήσουν με φόρμουλα. Όλα αυτά μπορούν να αποθαρρύνουν τον θηλασμό και να μειώσουν τα ποσοστά επιτυχίας με την καθιέρωση του θηλασμού.

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι μαύρες γυναίκες δεν θηλάζουν ή δεν θηλάζουν. Γιατί πιστεύετε ότι είναι αυτό;

Νομίζω ότι η μόνη πραγματική εξήγηση για αυτή την αντίληψη είναι ο ρατσισμός. Η αλήθεια είναι ότι οι Μαύροι Καναδοί είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν τον θηλασμό από οποιαδήποτε άλλη φυλή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εννέα στους 10 μαύρους γονείς που γεννούν αρχίζουν το θηλασμό.

Ωστόσο, στον γενικό καναδικό πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των Μαύρων Καναδών και όλων των άλλων φυλών, λιγότερα από ένα στα τέσσερα μωρά θηλάζουν αποκλειστικά στη συνιστώμενη ηλικία των 6 μηνών. Αυτό υποδηλώνει την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη για τους ανθρώπους που θηλάζουν, γιατί όπως γνωρίζουμε, η κοινοτική στήριξη, η ισότητα στην απασχόληση και οι καλές πολιτικές άδειας μητρότητας αυξάνουν τα ποσοστά αποκλειστικού, πλήρους θηλασμού.

Η υπεράσπιση του θηλασμού είναι λευκή-γυναικεία και το πεδίο γαλουχίας είναι συντριπτικά λευκό. Γιατί είναι αυτό πρόβλημα;

Η υπερεκπροσώπηση στρέιτ, cis, λευκών γυναικών σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε κάθε άλλο, είναι αποκλειστική. Οι μαύροι γονείς αξίζουν να είναι υποστηρίζεται από άλλους μαύρους γονείς. Όταν ήμουν νέα μαμά, μπήκα σε μια σειρά από ομάδες γονέων όπου το βρέφος μου και εγώ ήμασταν τα μόνα μέλη των Μαύρων και ένιωθα πάντα άβολα. Ήμουν τυχερός γιατί τελικά βρήκα α La Leche League που είχε μια μαύρη υποστηρικτή που με κάλεσε στην πρώτη μου συνάντηση, και έκτοτε την έχω συστήσει σε άλλες μαύρες μαμάδες. Αυτή, μαζί με τους άλλους γονείς, με βοήθησαν να αντιμετωπίσω τόσες πολλές προκλήσεις θηλασμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πιστεύω ότι όλοι οι μαύροι γονείς αξίζουν να βρουν την κατάλληλη πολιτισμική υποστήριξη από άλλους μαύρους.

Η κοινότητα των Μαύρων είναι ανθεκτική και πολιτιστικά ποικιλόμορφη, και αυτή η ποικιλομορφία συχνά δεν αντικατοπτρίζεται μεταξύ της υπεράσπισης του θηλασμού, ούτε μεταξύ των επαγγελματιών του θηλασμού, όπως οι σύμβουλοι γαλουχίας. Αυτή η έλλειψη εκπροσώπησης είναι προβληματική γιατί συνεχίζει να διαιωνίζει τον μύθο ότι οι μαύροι δεν θηλάζουν. Επιπλέον, η έλλειψη μαύρων συμβούλων γαλουχίας σημαίνει ότι οι μαύροι γονείς είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν φροντίδα που επικεντρώνει την κουλτούρα τους. Και τέλος, ο ρατσισμός κατά των Μαύρων από συμβούλους γαλουχίας άλλων φυλών θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερη φροντίδα για τους μαύρους.

Γιατί είναι σημαντική η Εβδομάδα Μαύρου Θηλασμού;

Η Εβδομάδα Μαύρου Θηλασμού είναι σημαντική γιατί ενθαρρύνει τον θηλασμό μεταξύ των μαύρων γονέων και επίσης τον γιορτάζει! Η εβδομάδα βλέπει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πλημμυρίζουν με ιστορίες και εικόνες από εμπειρίες του θηλασμού των Μαύρων. Επικεντρώνει επίσης το έργο των μαύρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των γεννητριών, συμβούλων γαλουχίας, γονέων και υποστηρικτών του θηλασμού.

Ο λόγος που συμμετέχω στο Black Breastfeeding Week είναι ο ίδιος λόγος που μοιράζομαι φωτογραφίες των παιδιών μου που θηλάζουν στα social media μου. Ως βετεράνος μαύρη μαμά που θήλασε τρία παιδιά, θήλασε σε πολλές εγκυμοσύνες, θήλασε νήπια και νεογέννητα και ένα παιδί με τροφικές αλλεργίεςεπιλέγω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου για να ενθαρρύνω τους άλλους και να δείξω ότι ενώ ο θηλασμός δεν είναι εύκολος, μπορεί να είναι μια ανταποδοτική εμπειρία.

Η Εβδομάδα Μαύρου Θηλασμού, η οποία είναι διεθνής, υπογραμμίζει εκδηλώσεις σε όλο τον Καναδά και τις ΗΠΑ που επικεντρώνονται και γιορτάζουν τις εμπειρίες των μαύρων. Παρέχει επίσης κοινοτικές επιχορηγήσεις για όσους επιθυμούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, και φέτος υπάρχουν πολυάριθμες διαδικτυακές εκδηλώσεις καθημερινά μέχρι τις 31 Αυγούστου. Επισκεφθείτε blackbreastfeedingweek.org περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πόρων για μαύρους που αναζητούν πληροφορίες και υποστήριξη σχετικά με το θηλασμό.

Ακολουθήστε τον Eden Hagos στο Facebook ή στο IG @Blacktivistmommy

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο διαδίκτυο τον Αύγουστο του 2020.

Schreibe einen Kommentar