Εύρεση του Σκοπού Ζωής: Πώς να Πετάξετε Σε Πορεία

16
Εύρεση του Σκοπού Ζωής: Πώς να Πετάξετε Σε Πορεία

Πώς βρίσκετε το σκοπό της ζωής σας και μείνετε σε καλό δρόμο;

Σε ένα ορισμένο σημείο, η ζωή σας καλεί να γίνετε περισσότεροι. Αυτό είναι ένα βαθύτερο κάλεσμα, πέρα ​​από τη βελτίωση του εαυτού ή το να κάνεις περισσότερα από τα ίδια απλά καλύτερα.

Πώς θα φτάσετε τότε σε αυτήν την υψηλότερη οκτάβα, όπου ακούτε και παίζετε την υπέροχη μουσική στην καθημερινότητά σας;

Η ιστορία του σκοπού της ζωής μας

Στα σαράντα του, ο Phillip άρχισε να αισθάνεται μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια για το ότι είναι εκπαιδευτικός. Ένιωθε καλά που βοηθούσε τα παιδιά στην τάξη, αλλά κατά κάποιο τρόπο του έλειπε το καράβι, μένοντας στο λιμάνι της ζωής του.

Η Τζέιν είχε μια πιο σοβαρή κλήση αφύπνισης. Κάηκε στη δουλειά της ως αρχιτέκτονας με υψηλό στρες, τελικά κουράστηκε χρόνια και δεν μπόρεσε να εργαστεί με πλήρες ωράριο. Ένιωσε την ψυχή της να πεθαίνει.

Τελικά, βρήκαμε και οι δύο τις πιο αληθινές μας κλήσεις ως θεραπευτές, προπονητές και ενεργειακοί πρωτοπόροι, και είχαμε την τύχη να μείνουμε μαζί και να γίνουμε πιο δυνατοί στη διαδικασία.

Αρχικά

Για να έχουμε μια επισκόπηση, ας παρακολουθήσουμε εν συντομία την πορεία προς την υλοποίηση του σκοπού της ζωής σας. Αρχικά, η ζωή έχει να κάνει με την ενηλικίωση. Μέχρι την πρώιμη ενηλικίωση μπορείτε πιθανώς να φροντίσετε τις δικές σας ανάγκες και ίσως να υποστηρίξετε έναν σύντροφο και την οικογένειά σας.

Αυτό είναι το αρχικό πακέτο που δίνεται στους περισσότερους από εμάς, ένα προεπιλεγμένο μέρος για να φτάσουμε στη ζωή. Ωστόσο, κάποια στιγμή, ξημερώνει ότι μπορείτε να πάτε πέρα ​​από αυτό το περιορισμένο μέρος, τόσο πολύτιμο και σημαντικό όσο είναι.

Αυτή η άνθηση περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ενδιαφερόντων σας. Έχετε μια ευρύτερη και ευρύτερη σύνδεση και δυνητικό αντίκτυπο, πέρα ​​από τις άμεσες ανάγκες σας και της οικογένειάς σας, αν και μπορεί να επωφεληθούν επίσης από τις υπερβατικές σας επιδιώξεις.

Σε αυτή τη διαδικασία αφύπνισης, εξερευνάτε το να γίνετε πολίτης του κόσμου. Αρχίζετε να βιώνετε αυτό που περιγράφουμε στο πρόσφατο βιβλίο μας ως το Ultimate Paradigm Shift: «μετάβαση από μια περιορισμένη πραγματικότητα που κυριαρχείται από φόβο, πόνο και έλλειψη σε μια επεκτατική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν η αγάπη, η χαρά και η αφθονία».

Ευθυγραμμίζεστε με ένα υψηλότερο κάλεσμα, το οποίο θα ωφελήσει τον εαυτό σας και θα αντηχήσει στον κόσμο.

Τρεις τρόποι για να πετύχετε το σκοπό της ζωής σας

Ακολουθούν τρεις βασικοί δείκτες για τη μετάβαση από έναν αυτόματο σκοπό (εξυπηρέτηση του εαυτού και της οικογένειας), παρόλο που μπορεί να έχετε ήδη μια παραγωγική ζωή. Η μετάβαση απαιτεί τη χρήση των χαρισμάτων, των ταλέντων και των δεξιοτήτων σας για να βοηθήσετε μια μεγαλύτερη αποστολή, για να βοηθήσετε τον κόσμο να μεγαλώνει καθώς μεγαλώνετε με τα φτερά της πεταλούδας σας.

Εδώ είναι τρία ενδεικτικά σημάδια ότι ακολουθείτε τον βαθύτερο σκοπό σας και ζείτε πλήρως:

1. Από χαμηλότερες στις υψηλότερες ανάγκες

Ξεκινάς τη ζωή εξαρτώμενος από τους άλλους, μέχρι να μάθεις να συντηρείς τον εαυτό σου και ίσως μια οικογένεια μέχρι την ενηλικίωση. Ίσως υποστηρίζετε άλλους στην ομάδα ή τη γενετική, προγονική σας «φυλή», με βάση τη φυλή, τη θρησκεία και τη γεωγραφία. Αυτό το αρχικό πακέτο καθορίζει την ταυτότητά σας.

Ο αρχικός συμβατικός τρόπος ζωής σας βασίζεται σε βασικές ανάγκες, όπως η ασφάλεια, η ασφάλεια και το να ανήκεις. Μόλις καταλάβετε αυτές τις βασικές ανάγκες, με περιστασιακές επείγουσες ανάγκες, κοιτάξετε πιο πέρα ​​από τις άμεσες ανάγκες και τη συμβατική επιτυχία.

Τότε μπαίνουν στο παιχνίδι υψηλότερες ανάγκες: δημιουργικότητα, αυτοπραγμάτωση και υπέρβαση του εαυτού. Τελικά αυτές οι ανάγκες σας οδηγούν να δημιουργήσετε περισσότερο φως και αγάπη στον κόσμο μέσω της παρουσίας και των πράξεών σας.

2. Από προσκολλημένο σε μη προσκολλημένο

Αντί να χαθείτε στη ζωή σας και να ταυτιστείτε με τα πράγματα (τα καλά, τα κακά και τα άσχημα), αρχίζετε να παίρνετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

Εσείς υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και αυτό στο οποίο πιστεύετε, χωρίς να φωνάζετε ή να αμυνθείτε. Είστε ευαίσθητοι στους άλλους, ενώ δεν είστε ευχάριστοι ή ελέγχοντας.

Μαθαίνεις επίσης να συγχωρείς τον εαυτό σου όταν υπερβάλλεις και για παραβάσεις του παρελθόντος.

3. Από δειλός και απεχθής σε ριψοκίνδυνο έως περιπετειώδη και υπολογισμένο ρίσκο

Οι άνθρωποι με ολιστική σκέψη μερικές φορές γνωρίζουν δικαίως ότι τους επικρίνουν επειδή βρίσκονται εκτός του mainstream. Αλλά αυτό μπορεί να τους κάνει πολύ προσεκτικούς, να ανησυχούν νευρικά μήπως προσβάλλουν τους άλλους.

Μερικές φορές η ζωή απαιτεί να παίρνετε υπολογισμένα ρίσκα, ακόμη και ένα άλμα πίστης, για να μεταφέρετε το μήνυμα και τα όνειρά σας μπροστά.

Τότε γίνεσαι πιο θαρραλέος. Μερικές φορές προετοιμάζετε τον εαυτό σας, γνωρίζοντας ότι η αποτυχία και η απόρριψη είναι μέρος του ταξιδιού. Το να συμμορφώνεστε και να το παίζετε με ασφάλεια δεν σας οδηγεί πουθενά, εκτός από το ότι μπορεί να κολλήσετε.

Η ιστορία του σκοπού της ζωής σας αλλάζει

Η μετάβασή σας από τον προεπιλεγμένο σκοπό στον συνειδητό σκοπό σημαίνει ότι έχετε μια διαφορετική αφήγηση για τη ζωή σας. Θα δείτε τον εαυτό σας διαφορετικά – και θα αρχίσετε να περιγράφετε τον εαυτό σας σύμφωνα με αυτόν τον μεγαλύτερο σας που αναδύεστε.

Η αρχική σας ιστορία είχε κάτι σαν, «Τα πάω καλά/ καλά/ πολύ καλά…» Τώρα ξεκινήσατε το ταξίδι του ήρωα.

Αυτό το ηρωικό ταξίδι δεν έχει μάχες με δράκους αλλά μάλλον βαθιές προκλήσεις. Το ταξίδι δεν έχει κίνητρο την ικανοποίηση του εαυτού σας, αν και ικανοποιείτε τις ανάγκες σας.

Στη συνέχεια περιγράφετε την ιστορία σας περισσότερο σαν, «Καλούμαι να το κάνω αυτό. Ακολουθώ την ψυχή και το πνεύμα μου». Νιώθετε τυχεροί που παίζετε τον ρόλο σας, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι. Αντιλαμβάνεστε ότι είστε μέρος της εξελισσόμενης ιστορίας της ανθρωπότητας και της ζωής στη γη και στον κόσμο.

Τελικές σκέψεις

Κρατήστε λοιπόν αυτό το σύντομο άρθρο για το σκοπό της ζωής εύχρηστο ως αναφορά και παρακολούθηση για εσάς. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξέρετε ότι βρίσκεστε στο δρόμο σας προς έναν μεγαλύτερο σκοπό, μια μεγαλύτερη ζωή.

Για να μάθετε πώς το ολιστικό μας πρόγραμμα καθοδήγησης και θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στον σκοπό της ζωής σας, μεταβείτε εδώ.


Leave a Reply