Πριν και μετά – Αυτή η ανακαίνιση διαμερίσματος περιλαμβάνει πισίνα και κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο

11
Πριν και μετά – Αυτή η ανακαίνιση διαμερίσματος περιλαμβάνει πισίνα και κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο
Ο αρχιτέκτονας Raz Melamed, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα κτιρίων, μεταμόρφωσε ένα άδειο κέλυφος ενός διαμερίσματος ρετιρέ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και το μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο σπίτι για μια οικογένεια με τρία παιδιά και έναν σκύλο.

Αρχιτέκτονας Ραζ Μέλμεντσε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα κτιρίων, μεταμόρφωσαν ένα άδειο κέλυφος ενός ρετιρέ διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και το μετέτρεψαν σε ένα σύγχρονο σπίτι για μια οικογένεια με τρία παιδιά και έναν σκύλο.

Το γωνιακό διαμέρισμα, που έχει θέα στην πολυσύχναστη πόλη, είχε δομικές αλλαγές στις κολώνες και στους τοίχους για να δημιουργήσει μια βέλτιστη διάταξη για την οικογένεια.

Καθαρές γραμμές εμφανίζονται σε όλο το εσωτερικό, όπως στο σαλόνι, όπου ένας τοίχος από ντουλάπια ευθυγραμμίζεται στη μία πλευρά του δωματίου και μια μεγάλη συρόμενη πόρτα ανοίγει στην πισίνα. Ο φωτισμός στην οροφή βοηθά στον καθορισμό του σχήματος του καθιστικού.

Καθαρές γραμμές εμφανίζονται σε όλο το εσωτερικό, όπως στο σαλόνι, όπου ένας τοίχος από ντουλάπια ευθυγραμμίζεται στη μία πλευρά του δωματίου και μια μεγάλη συρόμενη πόρτα ανοίγει στην πισίνα.  Ο φωτισμός στην οροφή βοηθά στον καθορισμό του σχήματος του καθιστικού.
Καθαρές γραμμές εμφανίζονται σε όλο το εσωτερικό αυτού του ρετιρέ διαμερίσματος, όπως στο σαλόνι, όπου ένας τοίχος από ντουλάπια ευθυγραμμίζεται στη μία πλευρά του δωματίου και μια μεγάλη συρόμενη πόρτα ανοίγει στην πισίνα.  Ο φωτισμός στην οροφή βοηθά στον καθορισμό του σχήματος του καθιστικού.

Το κτίριο, το οποίο σχεδιάστηκε με ένα τμήμα με ταράτσα, επέτρεψε την εγκατάσταση μιας πισίνας. Η πισίνα τυλίγεται από το σαλόνι μέχρι την κύρια σουίτα του υπνοδωματίου, καθιστώντας δυνατό να πηδήξετε απευθείας στο νερό σαν να βρίσκεστε σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Αυτή η μοντέρνα πισίνα τυλίγεται από το σαλόνι μέχρι την κύρια σουίτα του υπνοδωματίου, καθιστώντας δυνατό να πηδήξετε απευθείας στο νερό σαν να βρίσκεστε σε ένα πολυτελές θέρετρο.
Αυτή η μοντέρνα πισίνα τυλίγεται από το σαλόνι μέχρι την κύρια σουίτα του υπνοδωματίου, καθιστώντας δυνατό να πηδήξετε απευθείας στο νερό σαν να βρίσκεστε σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Το κυρίως υπνοδωμάτιο, όπως όλοι οι ιδιωτικοί χώροι του διαμερίσματος, είναι επενδεδυμένο με παρκέ δάπεδο. Το δωμάτιο έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ώστε τίποτα να μην παρεμβαίνει στη θέα.

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν θέα στην πισίνα και την πόλη.
Αυτό το μοντέρνο υπνοδωμάτιο ανοίγει απευθείας στην πισίνα για μια πολυτελή ατμόσφαιρα θερέτρου.

Στην κουζίνα, μινιμαλιστικά ντουλάπια σε απόχρωση γραφίτη και λευκού διακοσμούν τον τοίχο, ενώ το νησί καλύπτεται με μαύρο γρανίτη και εκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει χώρο για καθίσματα. Οι πόρτες στο βοηθητικό δωμάτιο και τα υπνοδωμάτια έχουν κρυφτεί μέσα σε μερικά από τα ντουλάπια.

Σε αυτή την κουζίνα, μινιμαλιστικά ντουλάπια σε απόχρωση γραφίτη και λευκού διακοσμούν τον τοίχο, ενώ το νησί καλύπτεται με μαύρο γρανίτη και εκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει χώρο για καθίσματα.
Σε αυτή τη μοντέρνα κουζίνα, μινιμαλιστικά ντουλάπια σε απόχρωση γραφίτη και λευκού διακοσμούν τον τοίχο, ενώ το νησί καλύπτεται με μαύρο γρανίτη και εκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει χώρο για καθίσματα.

Στην ενιαία τραπεζαρία, το τραπέζι καλύπτεται με ένα μαύρο πιάτο λεπτό όσο το νησί, αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι κατασκευασμένο από ξύλο που προσθέτει ζεστασιά στο δωμάτιο. Υπάρχει επίσης μια μικρή υπαίθρια τραπεζαρία.

Σε αυτή τη μοντέρνα τραπεζαρία, το τραπέζι καλύπτεται με ένα μαύρο πιάτο λεπτό όσο το νησί της κουζίνας, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι κατασκευασμένο από ξύλο που προσθέτει ζεστασιά στο δωμάτιο.
Μια μικρή υπαίθρια τραπεζαρία με στρογγυλό τραπέζι.

Σε ένα άλλο υπνοδωμάτιο, τα μινιμαλιστικά λευκά ράφια προσθέτουν ενδιαφέρον στο δωμάτιο και επιτρέπουν την εμφάνιση διακοσμητικών τόνων.

Ένα μινιμαλιστικό λευκό υπνοδωμάτιο με ξύλινο δάπεδο και λεπτά ράφια.
Ένα μινιμαλιστικό λευκό υπνοδωμάτιο με ξύλινο δάπεδο και λεπτά ράφια.

Μαύρες σπειροειδείς σκάλες οδηγούν από την πισίνα στην οροφή.

Ένα μοντέρνο ρετιρέ διαμέρισμα έχει μαύρες σπειροειδείς σκάλες που οδηγούν στην ταράτσα.

Η ταράτσα, η οποία έχει εκτεταμένη θέα στην πόλη, προσφέρει ένα μέρος για υπαίθρια τραπεζαρία και μαγείρεμα, καθώς και ένα μέρος για χαλάρωση στο τζακούζι.

Αυτή η μοντέρνα ταράτσα, η οποία έχει εκτεταμένη θέα στην πόλη, προσφέρει ένα μέρος για φαγητό και μαγείρεμα στην ύπαιθρο, καθώς και ένα μέρος για χαλάρωση στο τζακούζι.

Εδώ είναι η κάτοψη που δείχνει τη διάταξη του διαμερίσματος ρετιρέ.

Η κάτοψη ενός σύγχρονου ρετιρέ διαμερίσματος με κατάστρωμα στον τελευταίο όροφο και πισίνα.
Φωτογραφία Amit Geron

Leave a Reply