Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία Animal Ag κυκλοφορούν για το 2021 – Ayrton Cooper, Campaigns Manager

1
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία Animal Ag κυκλοφορούν για το 2021 – Ayrton Cooper, Campaigns Manager

Αυτόν τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε το πιο πρόσφατο «Η γεωργία στο Ηνωμένο Βασίλειο» έκθεση για το 2021, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά…

Αυτή η ετήσια έκθεση περιγράφει τη γεωργία, φυτική και ζωική, την παραγωγή, το κόστος, το εμπόριο και άλλα. Για την εκτροφή ζώων, αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των ζώων που διατηρούνται σε φάρμες, την παραγωγή ζωικών προϊόντων, όπως γάλα και αυγά, και τον αριθμό των ζώων που σφάζονται.

Ο όγκος του αγελαδινού γάλακτος που παράγεται το 2021 μειώθηκε μόλις κατά 0,05% και ο πληθυσμός αγέλης γαλακτοπαραγωγής –ο αριθμός των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο– παρέμεινε σταθερός σε 1.850.000.

Παρά την αύξηση της δημοτικότητας των φυτικών τροφίμων, όπως τα γάλατα χωρίς γαλακτοκομικά, η παραγωγή γαλακτοκομικών παραμένει η ίδια.

Το κοπάδι του βοείου κρέατος μειώθηκε κατά 1,6%, πέφτοντας σε 1.485.000 άτομα, μείωση 24.000 ζώων.

Την ίδια χρονική περίοδο, η σφαγή βοδινού αγελάδων και βοδιών μειώθηκε από 2.854.000 σε 2.700.000, μείωση 154.000 ζώων, που ισοδυναμεί με πτώση 5,4%. Για ένα από τα «πιο αγαπημένα κρέατα» της Βρετανίας, αυτή είναι μια μεγάλη μείωση.

Μια θλίψη αυξάνουν παρατηρήθηκε στη χοιροτροφία. Έχει αναφερθεί ευρέως ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιες πιέσεις λόγω ελλείψεων εργαζομένων, καθυστερήσεων σε σφαγεία, εκτίναξης των τιμών των ζωοτροφών και της ενέργειας, ωστόσο τα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν αυτό.

Σφαγή χοίρων αυξήθηκε σε 10.918.000 – σχεδόν 11 εκατομμύρια ζώα – που αντιπροσωπεύει αύξηση 2,1%.

Η εκτροφή προβάτων έδειξε μια έντονη αντίθεση με τη βιομηχανία χοίρων. Η σφαγή των προβάτων και των αρνιών μειώθηκε από 14.985.000 έως 13.409.000 – τεράστια πτώση 10,5%!

Καθώς πολλά βρετανικά αρνιά και πρόβατα εξάγονται στο εξωτερικό, οι πιέσεις στις ζωντανές εξαγωγές τα τελευταία χρόνια μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αυτής της πτώσης, με τις εμπορικές συμφωνίες να επηρεάζονται επίσης ως αποτέλεσμα του Brexit.

Ένας τεράστιος τομέας της κτηνοτροφίας που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο είναι η βιομηχανία κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής. Τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής – ή τα κοτόπουλα «κρέατος» – είναι τα πτηνά που εκτρέφονται και σκοτώνονται με τη μεγαλύτερη αφθονία στο Ηνωμένο Βασίλειο (και παγκοσμίως). Πάνω από ένα δισεκατομμύριο σφάζονται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτός ο αριθμός είναι αυξανόμενη.

Το 2021 σημειώθηκε άνοδος 0,08%, που ακούγεται αμελητέα, αλλά λόγω της τόσο κολοσσιαίας βιομηχανίας κοτόπουλου, αυτό αντιπροσωπεύει άλλα ένα εκατομμύριο πτηνά. Ο αριθμός ανέρχεται σε 1.183.000.000 κοτόπουλα. Απροσδιόριστος αριθμός.

Αλλο αυξάνουν παρατηρήθηκε στις ωοτόκες όρνιθες και στην παραγωγή αυγών, κάτι που θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την αύξηση των πηγών χορτοφαγικής πρωτεΐνης που καταναλώνονται, με τα αυγά να θεωρούνται συχνά ως μια «υγιεινή» επιλογή.

Ο πληθυσμός των ωοπαραγωγών ορνίθων αυξήθηκε κατά μόλις 0,02% έως και 40.568.000 πτηνά, αλλά παραγωγή αυγών αυξήθηκε κατά 4,1%.

Θαυμάσια νέα! Η βιομηχανία πάπιας συνέχισε να συρρικνώνεται.

Σφαγή πάπιας και χήνας έχει μειώθηκε από 11 εκατομμύρια σε 10 εκατομμύρια, μείωση 9%. Αυτό ακολουθεί μια τεράστια πτώση 25% από το 2020 έως το 2021. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η σφαγή πάπιας έχει πέσει κατακόρυφα από 14 σε 10 εκατομμύρια.

Αυτός είναι ένας κλάδος που έχει στοχεύσει το Animal Justice Project τα τελευταία τρία χρόνια και παράλληλα με τη γρίπη των πτηνών και το Brexit, ελπίζουμε ότι το ερευνητικό μας έργο που ανιδιοτελώς χρηματοδοτήσατε είχε αντίκτυπο.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη βιομηχανία της γαλοπούλας με τεράστια μείωση 25%! Μειώνεται στα 12 εκατομμύρια ζώα.

Με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των ζωοτροφών, το κόστος για τους αγρότες που αγοράζουν πουλερικά γαλοπούλας – νεαρές γαλοπούλες – έχει αυξηθεί στα ύψη. Ελπίζουμε ότι αυτή η πτώση είναι αντιπροσωπευτική των τάσεων που θα ακολουθήσουν στη κτηνοτροφία, καθώς και ότι δείχνει πόσο εύθραυστα είναι αυτά τα συστήματα και ότι ένας βασικός τομέας, όπως οι τιμές της ενέργειας, μπορεί να έχει τεράστιο –και ελπίζουμε, διαρκή– αντίκτυπο.

Σε ορισμένους τομείς της κτηνοτροφίας παράγονται περισσότερα ζώα από ποτέ, αλλά σε άλλους μειώνονται σιγά σιγά. Παρά την τεράστια αύξηση του βιγκανισμού και της διατροφής με βάση τα φυτά, είναι σαφές ότι αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις σκληρές και καταστροφικές βιομηχανίες. Και τώρα τι? Πρέπει να συνεχίσουμε να διερευνούμε, να κάνουμε εκστρατείες και να δείχνουμε στους καταναλωτές από πού προέρχεται πραγματικά το «τρόφιμά» τους και ότι είναι δυνατός ένας πιο ευγενικός, πιο συμπονετικός τρόπος ζωής.

Το Animal Justice Project έχει τόσο αφοσιωμένους και γενναιόδωρους υποστηρικτές και θέλουμε να σας δώσουμε τη δύναμη να συνεχίσετε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια τεράστια διαφορά για τα ζώα.

Οπως πάντα,

Για τα ζώα.

Schreibe einen Kommentar