Τελικά! Υπάρχουν κάποια καλά νέα για τον COVID στα νεογέννητα

0
Τελικά!  Υπάρχουν κάποια καλά νέα για τον COVID στα νεογέννητα

Αποδεικνύεται ότι ο COVID στα νεογέννητα δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο νομίζετε. Δείτε τι βρήκε μια νέα μελέτη AAP μετά από εξέταση ενός εκατομμυρίου μωρών.

Το να φέρεις ένα νέο μωρό στο σπίτι από το νοσοκομείο είναι τρομακτικό στις καλύτερες στιγμές και ο COVID-19 έχει προσθέσει ένα εντελώς νέο επίπεδο άγχους για γονείς πανδημικών μωρών. Φόβοι έχουν στροβιλιστεί καθώς οι γονείς αναρωτιούνται πόσο άσχημα θα επηρεάζονταν τα νεογέννητά τους αν κολλούσαν COVID και πώς να κρατήσουν τα μωρά που είναι πολύ μικρά για να εμβολιαστούν ασφαλή από τον ιό. Ευτυχώς, οι ερευνητές έχουν κάποια καλά νέα που είναι βέβαιο ότι θα χαλαρώσουν τους ανήσυχους γονείς.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) διαπίστωσε ότι τα νεογέννητα δεν μολύνονται από τον COVID-19 τόσο συχνά όσο νομίζουν οι άνθρωποι. Από το 1 εκατομμύριο νεογνά που δειγματοληπτήθηκαν σε 109 διαφορετικές βάσεις δεδομένων συστημάτων υγείας των ΗΠΑ, μόνο 918 νεογνά διαγνώστηκαν με COVID-19, που είναι περίπου το 0,1% της ομάδας του δείγματος. Μόνο με αυτό το στατιστικό στοιχείο, η πιθανότητα να κολλήσει το νεογέννητό σας τον ιό είναι ελάχιστη.

Αλλά μπορεί ακόμα νιώθουν άγχος. Τι γίνεται αν το μωρό μου είναι αρκετά άτυχο να βρίσκεται σε αυτό το 0,1%; Αν και αυτό είναι μια έγκυρη ανησυχία, η έκθεση έδειξε ότι μόνο 71 από αυτούς που μολύνθηκαν είχαν σοβαρό κρούσμα COVID. Όλα αυτά τα μωρά έλαβαν επαρκή αναπνευστική υποστήριξη και 66 από αυτά πήραν εξιτήριο με ασφάλεια και ανάρρωσαν πλήρως. Αυτό ισοδυναμεί με ποσοστό ανάρρωσης 93% ακόμη και με σοβαρή λοίμωξη, κάτι που είναι πραγματικά ανακουφιστικό. Οι υπόλοιποι από αυτούς που μολύνθηκαν είχαν ήπια κρούσματα ή ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί, ενώ τελικά ανέρρωσαν μόνοι τους.

Ορίστε, λοιπόν, μερικά καλά νέα για τον COVID (επιτέλους!). Αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να απογοητεύσετε εντελώς, είναι ακόμα προς το συμφέρον μας να διατηρήσουμε ορισμένες από τις διασφαλίσεις για τον COVID που υιοθετήσαμε, όπως το πλύσιμο των χεριών, εμβολιασμός και μάσκα σε πολύ πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Αλλά μπορείτε να αναπνεύσετε έναν γλυκό αναστεναγμό ανακούφισης, γνωρίζοντας ότι το νεογέννητό σας δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί σοβαρά από τον COVID, αν και καθόλου. Φτου.

Schreibe einen Kommentar