Χρειάζεστε πολλά πράγματα γύρω σας;

4
Χρειάζεστε πολλά πράγματα γύρω σας;

Θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως αποθησαυριστή; Έχετε πολλά πράγματα στο σπίτι σας και πόσο σημαντικά είναι αυτά για εσάς;

Και τι σχέση έχει αυτό με το να είσαι γνήσιος;

Προφανώς, ένα άλλο χαρακτηριστικό των γνήσιων ανθρώπων είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά πράγματα.

Δεν είμαι σίγουρος για το βαθμό που συμφωνώ με αυτό. Είναι τα δύο πράγματα που συνδέονται στενά;

Πλεκτό κάλυμμα πάγκου στο πάρκο Φυσικά, το να έχετε πράγματα ή να ταξινομείτε τα πράγματά σας ή να αντιμετωπίζετε την ακαταστασία είναι πολύ μοντέρνα θέματα μόλις τώρα. Πρόσφατα υπήρξε ένα ολόκληρη σειρά προγραμμάτων στην τηλεόραση σχετικά με την απορρόφηση και την οργάνωση του σπιτιού σας. Η Marie Kondo ξεκίνησε αυτή την τάση με την επιτυχημένη σειρά της στο Netflix και έχω γράψει για το φαινόμενο Marie Kondo εδώ. Αυτό έκανε τον πρεσβύτερο Nearest-and-Dearest και εμένα να περάσουν εβδομάδες άδειας σπουδών κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων, και ήταν μια φωτεινή και λαμπερή στιγμή στην εβδομάδα μας – λέει πραγματικά πολλά για τους δύο μας.

Ο Nick Knowles της φήμης DIY SOS οδήγησε α πρόγραμμα όπου η αποσυμφόρηση ανταμείφθηκε με μια αρκετά σημαντική ανακαίνιση σπιτιού. Και ένα άλλο πρόγραμμα που εκπέμπεται αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί κάμερες αναζήτησης θερμότητας για να παρακολουθεί πώς χρησιμοποιούν οι οικογένειες τα σπίτια τους, ώστε ο χώρος να μπορεί να οργανωθεί και να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά.

[I love this photo by the way, of a knitted bench cover in the park near us. Stuff put to good use!]

Αλλά το κορυφαίο μας αγαπημένο είναι Η Stacey Solomon’s Sort your Life Out.

Τι χαρά είναι αυτό το πρόγραμμα, τουλάχιστον για εμάς! Είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό πρόγραμμα τακτοποίησης και οργάνωσης. Πολλά δάκρυα χύνονται ως συναισθηματικές ιστορίες σε πολύτιμα αντικείμενα αναδύονται και υποκείμενες συμπεριφορές γύρω από την ακαταστασία και αποθησαυρισμός αποκαλύπτονται. Συχνά υπάρχουν βαθιές ανάγκες γύρω από τη διατήρηση αντικειμένων και την αδυναμία να αφήσετε πράγματα που μιλούν για πληγές, ανασφάλειες, απώλεια και ανάγκη.

Η Stacey λέει για το πρόγραμμα:

Το να αφήνεις τα υπάρχοντά σου μπορεί να είναι μια πραγματικά ευάλωτη, προκλητική και συναισθηματική εμπειρία».

Υπάρχει μια αναγνώριση ότι αφήνοντας το παρελθόν Συχνά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αφήνουμε ανθρώπους που έχουμε χάσει, αναμνήσεις και συναναστροφές με πιο ευτυχισμένες στιγμές.

Πώς η διατήρηση των αντικειμένων μας συνδέεται με το να είναι γνήσια;

Νομίζω ότι εδώ βρίσκεται το κλειδί. Επιστρέφει στα δικά μας εσωτερική ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Όταν δένουμε κατέχουμε πράγματα για το πώς νιώθουμε μέσα μας, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, υπάρχουν πολλά άψυχα αντικείμενα που μας φέρνουν –σπινθήρα ακόμα– χαρά. Έχω ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια Dorothy που με κάνουν πολύ πιο χαρούμενη από ό,τι θα έπρεπε πραγματικά ένα ζευγάρι παπούτσια.

Νιώθω ότι θα μπορούσα πραγματικά να κολλήσω τα τακούνια μου όταν τα φοράω και να καταλήξω πάνω από το ουράνιο τόξο.

Αλλά που συνδέει την εσωτερική μας ευτυχία και ολοκλήρωση με την ανάγκη να έχουμε το πιο πρόσφατο τηλέφωνο/τεχνολογία/στολή/εκπαιδευτές μας αρνείται την ευκαιρία βρίσκουμε αυτή την ευτυχία μέσα μας.

Οι γνήσιοι άνθρωποι, λέγεται, βρίσκουν την ευτυχία μέσα τους σχέσειςδικα τους αίσθηση του εαυτούδικα τους συνεισφορές στον κόσμο.

Αυτό είναι να δούμε τι πραγματικά έχει σημασία και να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας σχετικά με το πού βρίσκεται η ταυτότητα και η αίσθηση του εαυτού μας.

Η πανδημία μας δίδαξε πολλά να μην παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένα. Όταν δεν μπορούσαμε να δούμε ανθρώπους, να αγκαλιάσουμε ανθρώπους, όταν χάσαμε ανθρώπους κάτω από πραγματικά τραυματικές συνθήκες, η ανάγκη για πολλά πράγματα απλά εξαφανίστηκε στον αιθέρα.

Καθώς η ζωή επιστρέφει σε ό,τι φυσιολογικό μέσο, ​​μπαίνουμε στον πειρασμό να επιστρέψουμε σε αυτό το συγκρότημα συλλεκτικών ειδών;

Περισσότερα πράγματα σημαίνει περισσότερη διαχείριση αντικειμένων. Αυτό απαιτεί χρόνο και ενέργειαδυνητικά υποβαθμίζοντας τους ανθρώπους και τις σχέσεις – τα πράγματα που λέμε έχουν πραγματικά σημασία για εμάς.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, δώστε προσοχή στα δικά σας στάση απέναντι στα πράγματά σας.

Το χρειάζεστε ή το επιδιώκετε ή βασίζεστε σε αυτό για να είστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι;

Αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεστε πολλά πράγματα για να πετύχετε; Αν ναι, τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια εκεί; Και τι διαφορετικό θα ήταν στη ζωή σας αν ξεφορτωθείς πολλά από αυτά;

Leave a Reply