Πώς να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά το χειμώνα

5
Πώς να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά το χειμώνα

Οι ιδιοκτήτες κοτόπουλου αναρωτιούνται κάθε χρόνο πώς να κρατούν τα κοτόπουλα ζεστά τον χειμώνα. Να παρακολουθείτε πάντα την πρόγνωση για να είστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες στο σπίτι σας.

Θα χρειαστεί να ελέγξετε τις προβλεπόμενες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά το πιο σημαντικό, την ψύχρα του ανέμου. Οι κρύοι χειμώνες μπορούν επίσης να φέρουν ισχυρούς ανέμους. Αυτό μπορεί να το κάνει να αισθάνεται πολύ πιο δροσερό έξω από ό,τι ισχυρίζεται η εφαρμογή καιρού.

Εδώ είναι μερικές τακτικές, εργαλεία και ενέργειες που μπορείτε να κάνετε και να κάνετε για να κρατήσετε τα κοτόπουλα σας ζεστά αυτή την εποχή.

Καρφιτσώστε αυτό για αργότερα!

κρατήστε τα κοτόπουλα ζεστά το χειμώνα

Συμβουλές για να κρατάτε τα κοτόπουλα σας ζεστά τον χειμώνα και τις ακραίες συνθήκες.

Τα κοτόπουλα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους με τα φτερά τους. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι καλό να γνωρίζετε τα επίπεδα άνεσής τους.

Εάν τα κοτόπουλα σας είναι όλα στριμωγμένα σε μια γωνία, ίσως προσπαθούν να δημιουργήσουν ζεστασιά. Τα κοτόπουλα σας θα φουσκώσουν τα φτερά τους για να παγιδεύσουν τη θερμότητα του σώματος, επίσης, όταν είναι κρύα.

Παρακολουθήστε στενά το κοπάδι σας σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε σας φαίνεται απίθανο. Αυτές οι 17 συμβουλές για το πώς να κρατάτε τα κοτόπουλα ζεστά τον χειμώνα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε χαρούμενα και υγιή κοτόπουλα αυτή τη χειμερινή περίοδο.

Κρατήστε ένα υγιές κοπάδι

Μερικοί δεν πιστεύουν στην παροχή συμπληρωματικής θέρμανσης εάν έχετε ένα υγιές κοπάδι. Υπάρχουν αλήθειες σε αυτό. Για παράδειγμα, τα κοτόπουλα που λιώνουν το φθινόπωρο είναι να προετοιμάσουν το σώμα τους με ζεστά, χνουδωτά νέα φτερά.

Αυτά τα νέα φτερά λειτουργούν ως φυσική μόνωση όταν έρχεται ο δροσερός καιρός. Επιπλέον, θα δείτε μείωση ή πλήρη διακοπή της ωοτοκίας το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κοτόπουλα διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια για να παραμείνουν ζεστά και να ξεκουράσουν το σύστημα των αυγών τους.

Θα δείτε μια αλλαγή στην παραγωγή αυγών μερικές φορές κατά τη διάρκεια του έτους κατά την εκτροφή κοτόπουλων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Δώστε τους απεριόριστη τροφοδοσία

Τα κοτόπουλα θα κάψουν θερμίδες πιο γρήγορα ενώ προσπαθούν να παραμείνουν ζεστά. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε α τροφοδότης βαρύτητας για να παρέχει στο κοπάδι σας σταθερή τροφή. Η παροχή δημητριακών όλο το 24ωρο μπορεί να συμπληρώσει αυτές τις χαμένες θερμίδες.

Το κοπάδι σας θα φάει περισσότερο το χειμώνα, ειδικά αν δεν αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης. Εάν για κάποιο λόγο ο καιρός κρυώσει και το κοπάδι σας δεν τρώει, μπορείτε να το ελέγξετε για ασθένειες.

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Είναι καλή ιδέα να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης κατά τους δροσερούς μήνες κατά την εκτροφή κοτόπουλων. Η παροχή αμινοξέων βοηθά στη διατήρηση της παραγωγής αυγών και υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων φτερών. Εάν δεν μπορείτε να παρέχετε δωρεάν τροφή για το κοπάδι σας, σκεφτείτε να αγοράσετε καλύτερη τροφή με υψηλότερο αριθμό πρωτεϊνών.

Μπορείτε επίσης να προσφέρετε ένα μικρό σνακ με σπασμένο καλαμπόκι στο τέλος της βραδιάς και κέικ σουέτ. Για τους DIYers εκεί έξω, μπορείτε φτιάξτε τα δικά σας κέικ για το κοπάδι σου όσο χιονίζεις στο σπίτι!

Θερμοκουβέρτα έκτακτης ανάγκης

Αυτή μπορεί να είναι μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις από μια ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν ανησυχείτε για το κοπάδι σας, σκηνή α θερμική κουβέρτα έκτακτης ανάγκης κάπου στο κοτέτσι. Αυτό παρέχει ένα ζεστό μέρος για να πάνε, με αερισμό και στις δύο πλευρές.

Επιπλέον, δεν είναι σε καμία περίπτωση κίνδυνος πυρκαγιάς! Απλά φροντίστε να είναι ασφαλές για να μην πέσει πάνω από κανέναν και τον πνίξει. Εάν δεν έχετε κουβέρτες έκτακτης ανάγκης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε α χοντρό μουσαμά.

Λαμπτήρες θερμότητας (με προσοχή)

Διστάζω να προτείνω να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα θερμότητας γιατί μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι κίνδυνοι πυρκαγιάς. Με αυτά τα λόγια, ξέρω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν. Επιπλέον, κατά καιρούς τα χρησιμοποιώ επίσης.

Οι λαμπτήρες θερμότητας παρέχουν επαρκή ποσότητα ζεστασιάς. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλή όταν μεγαλώνουν νεοσσούς. Εάν όντως αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα θερμότητας σε κλειστό χώρο, κάντε το με υπευθυνότητα. Ελέγξτε ότι υπάρχει ο μικρότερος δυνατός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Ο λαμπτήρας θερμότητας πρέπει να βρίσκεται μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο και να είναι στερεωμένος σε μια βάση. Εάν έχετε ένα μικρό, κλειστό κοτέτσι, δεν συνιστώ να ρισκάρετε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα θερμότητας. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια των λαμπτήρων θερμότητας, διαβάστε αυτήν την ανάρτηση από το Homesteading.com πριν πάρετε την απόφασή σας.

Πλάκες θερμότητας

Μια εξαιρετική εναλλακτική πηγή θερμότητας αντί των λαμπτήρων θερμότητας, α θερμαντική πλάκα ή το θερμικό χαλάκι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Ανάλογα με το μέγεθος του κοπαδιού και των κοτόπουλων σας, μπορεί να είναι η καλύτερη διαδρομή.

Η ζεστασιά του α θερμαντική πλάκα είναι πιο συγκεντρωμένο, καθιστώντας τα μια δύσκολη επιλογή για μεγάλα κοπάδια και κοτέτσια. Εάν έχετε πολλαπλές θερμαντικές πλάκες, κρεμάστε τα ψηλότερα από το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο το κοπάδι σας μπορεί να περπατήσει από κάτω για ζέστη.

Συνιστώ πάντα να χρησιμοποιείτε θερμαντική πλάκα όταν μεγαλώνετε νεοσσούς.

Γλάστρες για τη θέρμανση του νερού

Άλλο ένα εύρημα στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι έχουν φέρει τα ποτάκια τους στη διάσωση του δροσερού καιρού. Δεν προτείνω να αφήσετε ένα crockpot συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κοτέτσι (φωτιά). Αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας υπό επίβλεψη, αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Το μόνο που κάνετε είναι να συνδέσετε το δοχείο σας, να προσθέσετε νερό και να το ενεργοποιήσετε! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια χαμηλή ρύθμιση ώστε το κοπάδι σας να μην βλάψει τον εαυτό του. Σε λίγο, αυτή θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ακολουθεί μια γρήγορη συμβουλή από την Google (δεν μπορώ να πω αν το προτείνω ή όχι):

«Σύμφωνα με τους παλιούς, πιπέρι καγιέν μπορεί να προστεθεί στο δικό σας κοτόπουλαΤαΐστε τους κρύους μήνες για να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε κοτόπουλα και να ενισχύσει την παραγωγή αυγών. … Κόκκινο πιπέρι βοηθά επίσης στην κυκλοφορία, η οποία μπορεί να αποτρέψει τα κρυοπαγήματα το χειμώνα».

Φέρτε τα μέσα σε μια σκηνή

Όχι για τους αδύναμους, αλλά για τον αληθινό λάτρη του κοτόπουλου. Αυτή η μοναδική προσέγγιση είναι βέβαιο ότι θα βάλει τα κοτόπουλα σας σε πιο ζεστές συνθήκες.

Φέρτε τα μέσα και βάλτε τα σε α αναδυόμενη σκηνή για την νύχτα! Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από ένα σκηνή με θόλο για μεγαλύτερα κοπάδια.

Απλώς προσθέστε λίγο κλινοσκεπάσματα και ένα κοτέτσι και έχετε ένα υπόγειο κοτέτσι!

Κλείστε τα ρεύματα πολύ καλά ενώ παράλληλα εξασφαλίζετε καλό αερισμό

Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται κάθε κοτέτσι, ανεξάρτητα από τον καιρό. Σχεδιάστε να σφραγίσετε τυχόν ρεύματα και πιθανές διαρροές στο κοτέτσι σας πριν εκθέσετε τα κοτόπουλα σας το χειμώνα.

Τα κοτόπουλα χρειάζονται εξαιρετικό αερισμό, ενώ ελαχιστοποιούνται ή εξαλείφονται εντελώς τυχόν ρεύματα. Τα προσχέδια έχουν την ικανότητα να ψύχουν ένα ζώο. Συνδυάστε το με χιονισμένο καιρό και ίσως έχετε ένα κρύο κοτόπουλο!

Κομποστοποίηση σε βάθος απορριμμάτων

Ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα, η βαθιά κομποστοποίηση απορριμμάτων είναι μια παλιά παράδοση που χρησιμοποιείται από πολλούς αγρότες μέχρι σήμερα. Με την εξάσκηση του κομπόστ σε βαθιά απορρίμματα, εξασκείτε μια μορφή ζεστής κομποστοποίησης.

Εάν το κάνετε με επιτυχία, το βαθύ κομπόστ σας θα πρέπει να παρέχει φυσική, μη εύφλεκτη θερμότητα στο κοτέτσι σας. Αυτό είναι ο αγαπημένος μου οδηγός για βαθύ κομπόστ απορριμμάτων αν από Αλάτι στον καφέ μου.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου με τη μέθοδο της βαθιάς απορριμμάτων είναι η αναλογία άνθρακα προς άζωτο. Κάθε φορά που προσθέτετε άζωτο (πράσινα υλικά), προσθέστε τουλάχιστον 3-4 φορές αυτήν την ποσότητα σε άνθρακα (καφέ υλικά). Με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξετε με μια σούπη, βρώμικη ακαταστασία στο έδαφος (ή τρωκτικά).

Δημιουργήστε ένα χώρο ηλιοθεραπείας για να παγιδεύσετε τη θερμότητα

Άλλο ένα έργο πριν από το χειμώνα, αλλά ακόμα μια εξαιρετική πρόταση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο από την πλευρά του κοτέτσι σας για να παγιδεύσετε τη θερμότητα!

Εάν επιδιώκετε αυτήν την περιπέτεια, να έχετε κατά νου ότι πρέπει να διατηρείτε καλό αερισμό για να αποτρέψετε τη συσσώρευση αμμωνίας. Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των τσοκ σας. Ανάλογα με την πλευρά του κοπαδιού σας, σκεφτείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο με γυάλινη ή στιβαρή πλαστική οροφή.

Μπορείτε να μονώσετε τους τοίχους και να προσθέσετε μια μικρή πόρτα για τη διευκόλυνση των ερχομένων. Εάν κατασκευαστεί σωστά, αυτό το δωμάτιο θα μπορεί να κρατήσει κάποια ποσότητα θερμότητας. Παρέχοντας ζεστασιά στο κοπάδι σας.

Παρέχετε επαρκή κλινοσκεπάσματα

Τα κλινοσκεπάσματα είναι μια άλλη μορφή μόνωσης σε ένα κοτέτσι και δεν είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε πάρα πολλά. Οι περισσότεροι βόρειοι λαοί τον χειμώνα προσθέτουν λίγο επιπλέον μαξιλάρι, ανεξάρτητα από την πρόβλεψη.

Η προσθήκη επιπλέον κλινοσκεπασμάτων στο κοτέτσι είναι ένα οικονομικό, απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά τον χειμώνα.

Μονώστε τα κιβώτια ένθεσης

Εάν δεν έχετε ευκαιρία να έχετε μια χειμωνιάτικη κότα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μονώσετε το κουτί φωλιάς της. Χρησιμοποιώντας υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη, μπορείτε να προσφέρετε επιπλέον ζεστασιά στη μαμά και τα αυγά της – δωρεάν.

Χρησιμοποιήστε χαρτόνι, εφημερίδα, ακόμη και επιπλέον άχυρο στα κουτιά ένθεσης για επιπλέον ζεστασιά.

Παροχή ανεμοθραυστών

Τα κοτόπουλα σας χρειάζονται ακόμα το φως του ήλιου το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι συμπληρώνουν το φως τις πιο σύντομες ημέρες του χρόνου. Η κριτική επιτροπή είναι ακόμα έξω για το αν είναι 100% υγιές ή όχι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε ό,τι καλύτερο για το κοπάδι σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα κοτόπουλα σας θα πρέπει να έχουν την επιλογή να βγαίνουν έξω τις πιο ελαφριές ώρες της ημέρας. Παρέχοντάς τους ένα αντιανεμικό σημαίνει ότι μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ έχουν ακόμα πρόσβαση στον καθαρό αέρα. Οι τοίχοι του κοτέτσι σας θα λειτουργήσουν καλά ανάλογα με τον τρόπο που φυσάει ο άνεμος.

Μπορείτε να στοιβάζετε δέματα άχυρου το ένα πάνω στο άλλο ή να βάλετε ένα μουσαμά. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες είναι ασφαλείς και ο μουσαμάς είναι επίσης.

Εάν τα κοτόπουλα σας διστάζουν να βγουν έξω από το κοτέτσι, δοκιμάστε να βάλετε κρεβάτι στο χιόνι έξω. Τα κοτόπουλα έχουν τύφλωση από το χιόνι και μερικές φορές χρειάζονται ένα μικρό «σπρώξιμο».

Συνιστάται να φτυαρίσετε πρώτα μια περιοχή και μετά να αφήσετε τα κλινοσκεπάσματα. Αυτό σας δίνει ηρεμία προστατεύοντας τα πόδια τους. Τους δίνει επίσης κάτι να ξύνουν για να παράγουν θερμότητα σώματος!

Παρέχετε επαρκές ρόζισμα

Όλα τα κοτόπουλα πρέπει να μπορούν να κουρνιάζουν. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να διδάξετε τα κοτόπουλα σας να κουρνιάζουν όταν είναι ακόμα στον εκτροφέα τους. Το κούρνισμα απαιτεί δυνατούς μύες των ποδιών και σειρά ραμφίσματος, ανάλογα με το στήσιμο του κοτόπουλου.

Επιπλέον, όταν τα κοτόπουλα ξεκουράζονται το βράδυ, τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν κοντά το ένα με το άλλο. Μαζί με το ένα το άλλο, είναι σε θέση να παράγουν και να μοιράζονται θερμότητα.

Όταν παρέχετε ρουστίκ, θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πιο ευεργετικό σχήμα. Επιλέγοντας μια πέρκα με επίπεδη επιφάνεια, τα κοτόπουλα σας μπορούν να καθίσουν εντελώς και να καλύψουν τα αριστερά και τα πόδια τους με τα φρέσκα φτερά τους.

Βάλτε βαζελίνη στις χτένες και τις κερκίδες τους

Εάν ανησυχείτε για σοβαρά κρυοπαγήματα, η προσθήκη μιας λεπτής στρώσης βαζελίνης στις χτένες και στα κοπάδια σας μπορεί να σας βοηθήσει. Ανάλογα με το με ποιον μιλάτε, τα κοτόπουλα είναι είτε πολύ επιρρεπή σε κρυοπαγήματα είτε πολύ ανθεκτικά στο κρύο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι καλύτερο να ενημερώνεστε για τα κρυοπαγημένα κοτόπουλα. Φροντίστε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας κρυοπαγήματα σε κοτόπουλα της αυλής και τι να κάνετε για αυτό.

Πάρτε περισσότερα κοτόπουλα

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλώς αγοράστε περισσότερα κοτόπουλα! Περισσότερα κοτόπουλα σημαίνουν περισσότερη θερμότητα σώματος, σωστά; Το ψήσιμο 5 κοτόπουλων θα δημιουργήσει περισσότερη ζεστασιά από 3, οπότε γιατί να μην έχετε 15 κοτόπουλα;

Ανησυχείτε για το πώς να κρατήσετε τα κοτόπουλα ζεστά τον χειμώνα;

Είναι πάντα υπέροχο να έχετε πληροφορίες και εργαλεία στην εργαλειοθήκη σας κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων. Από κρυοπαγήματα έως αποτρέποντας το πάγωμα των αυγών, οι χειμερινοί μήνες μπορούν να φέρουν πολλές προκλήσεις και είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε τα κοπάδια μας χαρούμενα και υγιή. Μείνετε ενημερωμένοι και ενημερωθείτε, φίλοι. Πώς διατηρείτε το κοπάδι σας ζεστό το χειμώνα;

κρατώντας τα κοτόπουλα ζεστά το χειμώνα

Περισσότερα σχετικά με τα κοτόπουλα σε σπίτι…

Schreibe einen Kommentar