10 χρήσιμες συμβουλές για το θηλασμό μετά την επιστροφή στην εργασία

0
10 χρήσιμες συμβουλές για το θηλασμό μετά την επιστροφή στην εργασία

Νοσηλεύστε με αυτοπεποίθηση αφού επιστρέψετε στη δουλειά με τη συμβουλή του ειδικού θηλασμού μας.

Οι περισσότερες Καναδές μητέρες είναι επιλέξιμες για έως και 18 μήνες με τα μωρά μας, ενώ οι θέσεις εργασίας μας κρατούνται για εμάς. Για μερικούς, ωστόσο, τα οικονομικά ή οι προσωπικές επιλογές υπαγορεύουν μια νωρίτερα επιστροφή στην εργασία – και ίσως αναρωτιέστε αν είναι δυνατό να συνεχίσετε να θηλάζετε μετά την επιστροφή στην εργασία.

Η απάντηση είναι ναι, αν και ο θηλασμός μετά την επιστροφή στην εργασία είναι σίγουρα πιο δύσκολος σε ορισμένες περιπτώσεις. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το κάνετε να λειτουργεί για εσάς και το μωρό σας.

1. Αξιολογήστε την κατάσταση του θηλασμού σας

Εάν το μωρό σας είναι μόλις λίγων εβδομάδων και πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά, μπορεί να αισθάνεστε ότι ο θηλασμός δεν έχει ακόμη καθιερωθεί. Αυτή είναι η πιο απαιτητική ηλικία για να συνεχίσετε τον θηλασμό μετά την επιστροφή στην εργασία. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αντλήσετε τουλάχιστον δύο φορές ενώ είστε στη δουλειά και πιθανώς τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας για διατηρήστε την παροχή γάλακτος. Εάν ο θηλασμός είναι καλά εδραιωμένος, αλλά το μωρό σας δεν έχει αρχίσει ακόμη να παίρνει στερεά, θα πρέπει επίσης να αντλείτε για να παρέχετε γάλα στο μωρό σας ενώ είστε χωρισμένοι.

2. Μην ετοιμαστείτε να επιστρέψετε στη δουλειά πολύ νωρίς

Η εστίασή σας πρέπει να είναι στο να εδραιωθεί ο θηλασμός, ώστε να έχετε σταθερή παροχή γάλακτος και ένα μωρό που θηλάζει αποτελεσματικά. Δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, να εισάγετε ένα μπουκάλι στις δύο εβδομάδες, επειδή σχεδιάζετε να επιστρέψετε στην εργασία σας στους έξι μήνες. Μερικές εβδομάδες πριν την επιστροφή σας στη δουλειά είναι συνήθως αρκετός χρόνος για να αρχίσετε να βοηθάτε το μωρό σας να προετοιμαστεί. Εάν το μεγαλύτερο μωρό σας θήλαζε πάντα για να κοιμηθεί, οι ώρες του ύπνου μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με τον πάροχο του παιδικού σας σταθμού σχετικά με τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσετε τα μωρά να κοιμηθούν (όπως να τα χαϊδέψετε την πλάτη τους ή να τα κουνήσετε), ώστε να μπορείτε να τα προσθέσετε στη ρουτίνα του μωρού σας για ύπνο.

3. Αναζητήστε υποστηρικτική παιδική φροντίδα και συζητήστε τα σχέδιά σας να θηλάσετε εκεί

Οι καταστάσεις ημερήσιας φροντίδας ποικίλλουν πολύ και μερικοί γνωρίζουν περισσότερα για το θηλασμό από άλλους. Ρωτήστε πώς θα αποθηκεύουν το γάλα σας εάν σκοπεύετε να φέρετε λίγο καθημερινά. Ιδανικά θα μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο στο κέντρο θηλάζοντας το μωρό σας στην αρχή και στο τέλος κάθε μέρας. Όχι μόνο βοηθά το παιδί σας να αισθάνεται άνετα στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού, αλλά σας εκθέτει επίσης σε τυχόν μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε αντισώματα εναντίον τους και να έχετε αυτά τα αντισώματα στο γάλα σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρωτήσετε ο πάροχος του παιδικού σταθμού να χρονομετρήσετε τα καθημερινά ταΐσματα, ώστε το μωρό σας να είναι πεινασμένο και έτοιμο να θηλάσει όταν φτάσετε στο τέλος της ημέρας.

4. Αντλία ή εξπρές χειρός όπως απαιτείται

Η κόρη της Χέδερ Τσαρφάτη, Τάλια, ήταν 11 μηνών όταν επέστρεψε στη δουλειά της με μερική απασχόληση, δουλεύοντας πέντε ώρες την ημέρα. «Για το πρώτο διάστημα, χρειαζόμουν να βγάλω λίγο γάλα με το χέρι κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαφορετικά θα ήμουν πολύ χορτασμένος. Το στήθος μου προσαρμόστηκε σύντομα, όμως, και όταν ήταν 18 μηνών ήμουν σε θέση να πάω σε ένα ολοήμερο συνέδριο για δουλειά και δεν ένιωθα καν άβολα». Εάν επιστρέφετε στη δουλειά με μωρό που θηλάζει αποκλειστικά (δεν τρώει ακόμη στερεές τροφές), η άντληση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι απαραίτητη. Αναζητήστε μια αντλία υψηλής ποιότητας που σας επιτρέπει να αντλείτε και τους δύο μαστούς ταυτόχρονα (εξοικονομώντας πολύτιμα λεπτά κάθε φορά που αντλείτε). Μιλήστε με τον εργοδότη σας για το πώς αυτό μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμά σας και πού μπορεί να αποθηκευτεί το γάλα. Εάν το αφεντικό σας είναι ανήσυχο, το να του ή της πείτε ότι οι ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι οι μητέρες που θηλάζουν παίρνουν λιγότερο χρόνο από τη δουλειά επειδή τα μωρά τους τείνουν να είναι πιο υγιή θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριάσει τις ανησυχίες.

5. Γνωρίστε τις οδηγίες για την αποθήκευση του γάλακτος σας

Εάν αντλείτε γάλα στον φροντιστή σας για να ταΐσει το μωρό σας, η πρώτη σας επιλογή, εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να είναι να αποθηκεύσετε το γάλα σας σε ψυγείο και να το ταΐσετε στο μωρό εντός οκτώ ημερών. Το γάλα που έχει καταψυχθεί χάνει μερικά από τα προστατευτικά ένζυμα και τα αντισώματα που υπάρχουν στο φρέσκο ​​γάλα. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει περισσότερα αντισώματα και πιο κατάλληλη διατροφή για ένα μωρό από τη βρεφική φόρμουλα, επομένως η δημιουργία μιας μικρής αποθήκευσης καταψύκτη μπορεί να είναι χρήσιμη σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αντλήσετε πολλά σε μερικές μέρες και μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα σε μια κατάψυξη για μεταξύ έξι και 12 μηνών. Το ανθρώπινο γάλα μπορεί επίσης να διατηρηθεί με ασφάλεια σε θερμοκρασία δωματίου (μεταξύ 19 και 26 βαθμών Κελσίου) για έξι έως οκτώ ώρες.

6. Σκεφτείτε να αποφύγετε τελείως τα μπουκάλια

Με ένα μικρό μωρό, οι περισσότεροι πάροχοι παιδικών σταθμών θα θέλουν να χρησιμοποιούν μπιμπερό για ταΐσματα. Αλλά εάν το μωρό σας είναι μεγαλύτερο των έξι μηνών, έχετε άλλες επιλογές. Το γάλα σας θα μπορούσε να της προσφερθεί σε ένα ποτήρι, να προστεθεί σε στερεές τροφές όπως δημητριακά, σούπες ή πουρές λαχανικών. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί σε παγάκια. Ο Tsarfati διαπίστωσε ότι η Talia δεν ενδιαφερόταν για το γάλα της μαμάς που προσφέρεται σε μια κούπα, αλλά έπαιρνε νερό από ένα φλιτζάνι και συνέχιζε να θηλάζει το βράδυ και τη νύχτα.

7. Σχέδιο για αυξημένη νυχτερινή νοσηλεία

Πολλά μωρά θα αρχίσουν να θηλάζουν πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας από ό,τι πριν επιστρέψετε στην εργασία σας, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες. Υπάρχει ένα παράπλευρο όφελος σε αυτό: τα επίπεδα της προλακτίνης (της ορμόνης που ενθαρρύνει την παραγωγή γάλακτος) είναι υψηλότερα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ταΐσματος, επομένως αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την παροχή γάλακτος. Αλλά μπορεί να είναι κουραστικό, οπότε σχεδιάστε να μεγιστοποιήσετε τον ύπνο σας.

8. Αν μπορείτε, ξεκινήστε ξανά Τετάρτη ή Πέμπτη

Οι πρώτες μέρες είναι πιθανό να είναι οι πιο δύσκολες, καθώς καταλαβαίνετε την άντληση, την αποθήκευση γάλακτος και τη διαχείριση του παιδικού σταθμού. Το να ξεκινήσετε μια μικρότερη εβδομάδα σημαίνει ότι σύντομα θα έχετε το Σαββατοκύριακο για να αξιολογήσετε πώς πάνε τα πράγματα και να κάνετε προσαρμογές όπως απαιτείται. Για την Τσαρφάτη, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να συνειδητοποιήσει πόσο περισσότερο χρόνο χρειαζόταν για να ετοιμαστεί το πρωί παρά τις μέρες που ήταν μόνο εκείνη και ο σύζυγός της.

9. Θηλάστε «κατ‘ απαίτηση» τα Σαββατοκύριακα

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι η παραγωγή γάλακτος σας σημειώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στη δουλειά, αυτή είναι η ευκαιρία σας να το φτιάξετε ξανά και να απολαύσετε την άνεση μιας πιο φυσικής σχέσης νοσηλείας. Εάν αντλείτε, το γάλα που αποθηκεύσατε την Παρασκευή θα διατηρηθεί μια χαρά στο ψυγείο για να το έχει το μωρό τη Δευτέρα.

10. Θυμηθείτε ότι ο θηλασμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πηγή τροφής

Φροντίζουν να επανασυνδεθούν μαζί σας μετά από μια κουραστική μέρα χωριστά, να νιώθουν παρηγοριά και σε επαφή μαζί σας. Ακόμα κι αν διαπιστώσετε ότι πρέπει να δώσετε φόρμουλα (ή, με ένα μεγαλύτερο μωρό, γάλα αγελάδας ή άλλα υγρά) κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο συνεχής θηλασμός κατά τις περιόδους που εσείς και το μωρό σας είστε μαζί μπορεί να εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό για το παιδί σας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι σημαντικό και για εσάς. Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ εργασίας και μητρότητας με μοναδικό τρόπο και είναι κάτι που μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας σε κανέναν φροντιστή.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2011.

Schreibe einen Kommentar