12 πράγματα που οι νέες μαμάδες θα ήθελαν να είχαν στη λίστα τους

0
12 πράγματα που οι νέες μαμάδες θα ήθελαν να είχαν στη λίστα τους

Κατασκευή ένα μητρώο μωρών ή μια λίστα αγορών πριν από το μωρό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Υπάρχει η αποκωδικοποίηση πραγμάτων όπως οι σάκοι ύπνου έναντι των σπαργανών, η βαθιά κατάδυση σε κάθε μοντέλο καροτσιού, το συνεχές «Do I Πραγματικά χρειάζεσαι όλα αυτά;» προβληματισμός. Και ακόμα και μετά από όλα αυτά, υπάρχει αυτή η παρατεταμένη αίσθηση ότι ίσως απλά αγνοείτε κάποια κρίσιμα στοιχεία. Εκτός από τα μεγάλα αντικείμενα, όπως ένα κάθισμα αυτοκινήτου ή ένα παιδικό καρεκλάκι, ποια είναι τα λιγότερο θεωρούμενα πράγματα που αλλάζουν το παιχνίδι που μπορούν να κάνουν αυτές τις πρώτες μέρες (και όχι μόνο) ευκολότερες; Ζητήσαμε από τις μαμάδες σε όλο τον Καναδά τα προϊόντα στα οποία ορκίζονται. (Μια επαναλαμβανόμενη απάντηση: «Ουάου, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν τόσο παθιασμένος με αυτό!»)

Εδώ, το απαραίτητα στοιχεία του μητρώου μωρών θα ήθελαν να το είχαν σκεφτεί—και θέλουν πραγματικά, πραγματικά να το ξέρετε. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα σας αν δεν έχετε κάνει ακόμη baby shower—ή απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας!

Μια μωβ κούπα Yeti Rambler.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Yeti

1. Μια *πραγματικά* καλή κούπα

«Μετά τη γέννηση της κόρης μου, χρειάστηκαν περίπου δύο μέρες να πιω κρύο καφέ για να με πείσει να πάρω μια μονωμένη κούπα με καπάκι», λέει η Μαρίσα, η μητέρα ενός δίχρονου στο Τορόντο. Ορκίζεται στο Yeti για τη μόνωση με διπλά τοιχώματα, τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και το συρόμενο καπάκι με μαγνήτη που ανοίγει εύκολα. Θέλετε να ανεβείτε επίπεδο; Η μητέρα δύο παιδιών με έδρα την Οτάβα η Ashley εγγυάται την Ember Mug2 (150 $, ca.ember.com), ένα κύπελλο που λειτουργεί με μπαταρία (με φορτιζόμενο σουβέρ). «Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να διατηρεί την ακριβή θερμοκρασία που σας αρέσει ο καφές ή το τσάι σας για 90 λεπτά», λέει. Υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή τηλεφώνου, ώστε να μπορείτε να την προσαρμόσετε όταν κάποιος σας έχει κολλήσει με καφέ ακριβώς μακριά από το χέρι σας.

Κούπα Yeti Rambler 414 mL σε Nordic Purple, 40 $, yeti.ca

Ένα κίτρινο φως νύχτας για μωρά MediAcous.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Amazon

2. Ένα νυχτερινό φως γρήγορου ελέγχου

«Για εκείνα τα ταΐσματα και την αλλαγή πάνας τη μέση της νύχτας, διαπίστωσα ότι το νυχτερινό μου φως έκανε τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη, ειδικά με το γρήγορο χειριστήριο αφής—μερικά χτυπήματα για να ανοίξω, να χαμηλώσω ή να φωτίσω», λέει η Kristina. μια μαμά από το Μόντρεαλ με έναν γιο 19 μηνών και ένα μωρό στο δρόμο. Με ένα γρήγορο χτύπημα, η λάμπα MediAcous στην οποία ορκίζεται εκπέμπει ένα απαλό ζεστό φως για τις ασεβείς ώρες ή ένα φωτεινότερο λευκό φως για το διάβασμα πριν τον ύπνο. «Κατέληξα να αγοράσω ένα για την πλευρά του κρεβατιού μου, του συζύγου μου και για το νηπιαγωγείο», λέει η Kristina. «Είναι επίσης πολύ εύκολα πακέτο για ταξίδια. Ειλικρινά, ένα must-have!»

Νυχτερινό φως MediAcous Baby NL02, 30 $, amazon.ca

Ένα μωρό ξαπλωμένο στο χαλάκι παιχνιδιών Lovevery.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Lovevery

3. Αυτό το διάσημο στο Instagram γυμναστήριο

Πιθανότατα έχετε δει το The Play Gym by Lovevery, εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι, να εμφανίζεται στη ροή κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με την εξίσου εντυπωσιακή τιμή των 140$ (περίπου 185$ καναδική). Αλλά όπως λέει η μαμά Τζένιφερ από το Τορόντο, «δεν δημιουργούνται όλα τα παιδικά παιχνίδια ίσα». Αγόρασε το The Play Gym αφού προσπάθησε και απέτυχε να ενθουσιάσει τον τότε τριών μηνών γιο της Ozzy με πολλά διαφορετικά πατάκια και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ακόμη και τώρα, οκτώ μήνες μετά, οι πέντε διαφορετικές ενότητες εκμάθησης και τα προσεγμένα αξεσουάρ κρατούν τον Ozzy αφοσιωμένο. «Υπάρχουν και άλλα προνόμια, όπως το πόσο εύκολο είναι να το συνδυάζεις και να το ξεκολλάς για να το καθαρίζεις όποτε το μωρό σου τρυπάει, γιατί σίγουρα θα το κάνουν», προσθέτει.

Lovery The Play Gym, 184 $, lovevery.com

Ένας διανομέας υγρού μαντηλιού OXO Tot ανοιχτός με ένα μαντηλάκι να προεξέχει.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του OXO

4. Ένας βαρύς διανομέας υγρού σκουπίσματος

Δεν μιλάμε για ένα θερμαντήρα καθαρισμού, το οποίο είναι ένα εκπληκτικά αμφιλεγόμενο προϊόν μεταξύ των γονιών. (Οι επικριτές, όπως ο συγγραφέας του αυτή η ιστορία, ας πούμε ότι οι θερμαντήρες σκουπίσματος καταλαμβάνουν χώρο, χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό και συνηθίζουν το μωρό σας σε θερμαινόμενα μαντηλάκια, τα οποία δεν θα έχετε όταν είστε εν κινήσει.)

Εδώ, αναφερόμαστε σε ένα σκούπισμα δοχείο. Η Breanna, η μαμά ενός παιδιού έξι μηνών στο Peachland, π.Χ., ορκίζεται στη θήκη των μαντηλιών της που διαθέτει ένα βαρύ πιάτο μέσα, έτσι ώστε να βγαίνει μόνο ένα μαντηλάκι τη φορά. «Παρά τα όσα μπορεί να έχετε μάθει στα προγεννητικά μαθήματά σας σχετικά με την αλλαγή πάνας, όλο το παιχνίδι αλλάζει όταν έχετε ένα τρελό μωρό να ουρλιάζει σαν banshee στο τραπέζι», λέει. «Και όταν πας να βγάλεις ένα υγρό μαντηλάκι και όλο το πακέτο βγαίνει μαζί του, ξαφνικά το μωρό δεν είναι το μόνο που κλαίει». Περιγράφει τον επαναγεμιζόμενο βαρύ διανομέα της, ο οποίος της επιτρέπει να πιάνει ένα μαντηλάκι μόνο με το ένα χέρι, ως μία από τις «αγαπημένες της αγορές για μωρά».

Διανομέας μαντηλιών Oxo Tot PerfectPull σε γκρι, 29 $, amazon.ca

Μια γκρι ποτηροθήκη Uppababy.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Uppababy

5. Μια ποτηροθήκη για το καρότσι

Τα περισσότερα καροτσάκια προσφέρουν ένα εξάρτημα ποτηροθήκης που μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά, και αν όχι, μπορείτε να επιλέξετε ένα γενικό μοντέλο που συνδέεται σχεδόν σε όλα τα καροτσάκια. Αυτό το προϊόν μπορεί να ακούγεται σαν ωραίο, αλλά είναι απαραίτητο, λέει η Eliza, η μητέρα ενός παιδιού πέντε μηνών από το Τορόντο. „Πρώιμα ξυπνήματα εννοώ να περπατάς στη γειτονιά μέχρι να ανοίξει το πρώτο καφενείο και το πάτημα του καροτσιού με το ένα χέρι είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται», λέει. Λατρεύει το πλαστικό εξάρτημα ποτηροθήκης της UPPAbaby γιατί αφαιρείται και καθαρίζεται εύκολα. Αν ψάχνετε για μια επιλογή που δεν προσθέτει πλάτος στο καροτσάκι σας, δοκιμάστε ένα κουτί που συνδέεται στο τιμόνι σας, όπως το Jolly Jumper Deluxe Stroller Caddy, 27 $, babiesrus.ca. Η συμβουλή της Eliza για την αποφυγή καυτών διαρροών ενώ περπατάτε με το καρότσι (μια πολύ τρομακτική προοπτική, αν το καλοσκεφτείτε): «Παραγγείλετε το ποτό σας σε ένα φλιτζάνι ένα μέγεθος μεγαλύτερο».

UPPAbaby ποτηροθήκη, $40, westcoastkids.ca

Ένας υγραντήρας Dyson.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Dyson

6. Ένας υγραντήρας έτοιμος για παιδικό σταθμό

Ένα από τα πολύ λίγα αντικείμενα που η μαμά Zoey από το Τορόντο έβαλε στο μητρώο του μωρού της όπως σχεδίαζε το δεύτερο παιδί της? Ένας υγραντήρας. «Αυτό το έμαθα μόνο μετά το πρώτο μου, αλλά όταν τα μωρά είναι άρρωστα με κρυολόγημα, υπάρχει πολύ λίγα μπορείς να κάνεις για τα συμπτώματά τους», λέει. „Ένας υγραντήρας είναι κάτι που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας για να ανακουφιστείτε από τη συμφόρηση.“ Ακόμη και τώρα που τα παιδιά της είναι τεσσάρων και έξι ετών, η Ζόι εξακολουθεί να ακουμπάει στον υγραντήρα της καθώς οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολικά σφάλματα κάνουν τον φαινομενικά σταθερό κύκλο τους στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Canadian Pediatric Society δεν συνιστά υγραντήρες για το βρεφικό δωμάτιο, καθώς τόσο οι ζεστοί όσο και οι ψυχροί υγραντήρες ομίχλης μπορούν να δημιουργήσουν μούχλα και βακτήρια εάν δεν πλένονται σχολαστικά κάθε μέρα, ενώ οι υγραντήρες ζεστού νέφους μπορεί να είναι κίνδυνος εγκαυμάτων για μικρά παιδιά. . Εάν θέλετε ούτως ή άλλως, αναζητήστε ένα με ρυθμίσεις ψυχρής ομίχλης για να αποφύγετε εγκαύματα και δεσμευτείτε να το καθαρίζετε με συνέπεια. Σκεφτείτε το φιλικό προς το άσθμα και τις αλλεργίες μοντέλο της Dyson, το οποίο περιλαμβάνει ένα φως UV για να σκοτώσει τα βακτήρια. (Σε αυτήν τη σημείωση: Ποτέ μην αισθάνεστε άβολα να τοποθετήσετε ένα αντικείμενο μεγάλου εισιτηρίου στο μητρώο σας! Μια ομάδα φίλων ή της οικογένειάς σας μπορεί να θέλει να πάει για ένα μεγαλύτερο δώρο.)

Dyson Humidifier AM10 σε λευκό/ασημί, 600 $, dysoncanada.ca

Μια διχτυωτή τσάντα γεμάτη 12 γκρι και λευκές πετσέτες KidiComfort.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Babies “R” Us

7. Περίπου ένα zillion μικροσκοπικά πανάκια προσώπου

Μικρό αλλά πανίσχυρο, μια γενναιόδωρη απόρριψη μικρών 100% βαμβακερών υφασμάτων προσώπου είναι το κλειδί για να έχετε στη διάθεσή σας, λέει η Jenna, μια μαμά με έδρα το Charlottetown του PEI. «Είναι οι πλέον μεταχειρισμένο αντικείμενο που πήρα από το baby shower μου και συνεχίζω να το χρησιμοποιώ σήμερα, και η κόρη μου είναι τώρα τρεισήμισι!» Τα χρησιμοποιεί για τα πάντα από ώρα για μπάνιο για καθαρισμό μετά το γεύμα σε βρωμιές εν κινήσει. «Βασικά είναι η εκδοχή των υφασμάτινων πάνων που σβήνουν», λέει.

Kidiway KidiComfort 12 Supersoft Washcloths σε γκρι, 9 $, babiesrus.ca

Ένα καλώδιο φόρτισης Mophie.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Mophie

8. Το μεγαλύτερο καλώδιο φόρτισης τηλεφώνου που μπορούμε να φανταστούμε

Είτε κάνετε streaming μιας εκπομπής ενώ θηλασμός ή στέλνοντας ερωτήσεις για νεογέννητα στην ομαδική συνομιλία σας, το smartphone σας γίνεται (ακόμα περισσότερο) σανίδα σωτηρίας κατά την πρώιμη γονεϊκότητα. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα αρκετή ισχύ, η μητέρα δύο παιδιών Samantha από το Τορόντο συνιστά ένα «αισιόδοξα μακρύ» καλώδιο φόρτισης. Μιλάμε μεταξύ έξι και δέκα πόδια σε μήκος. «Ως μαμά που ήταν μέσα και έξω από το νοσοκομείο και σε ανάπαυση στο κρεβάτι για μεγάλες περιόδους, χρειαζόμουν να φορτίζω ηλεκτρονικά και να παραμένω συνδεδεμένη με βύσματα σε δύσκολα σημεία», λέει. «Ποτέ δεν χρειάστηκε να ανησυχώ μήπως είμαι εκτός επαφής κατά τη διάρκεια μακρών συνεδριών χαϊδεύματος».

Καλώδιο Mophie USB-A με υποδοχή Lightning (3 m), 40 $, apple.com

Ένα ζευγάρι μαύρες κουρτίνες συσκότισης Amazon Basics με φεγγάρια και αστέρια πάνω τους.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Amazon

9. Μια φορητή κουρτίνα συσκότισης

«Ένα από τα καλύτερα αντικείμενα που έχω ανακαλύψει ως νέα μαμά είναι μια φορητή κουρτίνα συσκότισης», λέει η Michelle, η μαμά ενός 14 μηνών στο Κάλγκαρι. Μπορείτε να βρείτε επιλογές με τρύπες για να κρεμάσετε σε μια ράβδο, αλλά η Michelle συνιστά να πάρετε μια με βεντούζες, ώστε να μπορείτε να την έχετε μαζί σας εν κινήσει. „Όχι μόνο το χρησιμοποιούμε στο δωμάτιο του μωρού μας σε καθημερινή βάση, αλλά είναι ένα τέτοιο αντικείμενο συμπλέκτη όταν ταξιδεύουμε στο σπίτι της γιαγιάς ή στο εξοχικό.“

Φορητή σκιά κουρτίνας συσκότισης παραθύρου Amazon Basics με βεντούζες, 40 $, amazon.ca

Ένα χειροκίνητο θήλαστρο Medela.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Medela

10. Μερικά χειροκίνητα θήλαστρα

Αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε σίτιση σώματος, είναι καλή ιδέα να έχετε μια μη ηλεκτρική αντλία ή δύο. Για να συλλέξετε το „let down“ (το απελευθερωμένο γάλα) από την πλευρά που δεν χρησιμοποιείτε, η Μαίρη, μαμά ενός παιδιού 17 μηνών στο Picton της Οντ., συνιστά την αναρρόφηση σιλικόνης του Haakaa (27 $, babiesrus.ca): «Μπορείτε να πάρετε έως και τρεις έως τέσσερις ουγγιές ανά στήθος ανά τροφή και μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτό το γάλα στην κατάψυξη για όταν τα βυζιά σας χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους». Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη απελευθέρωση όταν είστε έξω χωρίς μωρό ή είστε σε λειτουργία απογαλακτισμού, δοκιμάστε μια χειροκίνητη αντλία όπως το θήλαστρο Medela Harmony, λέει η Renée, μια νήπια μαμά από το Hammond της Οντ. που περιμένει το δεύτερο. «Το βρήκα πιο εύκολο στη χρήση από το να ρυθμίσω την ηλεκτρική αντλία», λέει. «Βοήθησε να αποφύγω τη μαστίτιδα όταν ο γιος μου απογαλακτιζόταν».

Medela Harmony χειροκίνητο θήλαστρο με PersonalFit Flex, 70 $, babiesrus.ca

Ένα λευκό καροτσάκι IKEA με τρία επίπεδα.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του ΙΚΕΑ

11. Ένα τροχαίο καρότσι

Για να κάνετε τη ζωή σας που στερείται ύπνου λίγο πιο εύκολη, δημιουργήστε έναν κινητό σταθμό που αποθηκεύει όλα τα απαραίτητα για σίτιση ή/και άντληση, λέει η Souzan, μια μητέρα ενός έτους από το Τορόντο. «Στο επάνω ράφι, φύλαξα όποια είδη νοσηλευτικής χρειαζόμουν (εξαρτήματα αντλίας, Haakaa, κρέμα θηλών κ.λπ.). σε άλλο ράφι είχα προμήθεια σνακ, τόνους νερού, απολυμαντικό χεριών κ.λπ. Στη συνέχεια, στο κάτω ράφι, κράτησα το μαξιλάρι θηλασμού, το φορτιστή τηλεφώνου και τη βάση τηλεφώνου», λέει. Βεβαιωθείτε ότι το καρότσι είναι πλήρως εφοδιασμένο κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. (Εάν είστε αυτός που ξυπνά τη νύχτα και ο σύντροφός σας δεν ξυπνάει, σκεφτείτε να του αναθέσετε να κρατήσει το καλάθι σας γεμάτο.)

Μπόνους: Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, μπορείτε να αλλάξετε τη χρήση του καροτσιού ως ένας καλλιτεχνικός σταθμός ή α σταθμός για το σπίτι!

Ikea Raskog Utility Cart in White, $50, ikea.com

Ένα κουτί με εσώρουχα μιας χρήσης καισαρικής τομής Frida Mom μετά τον τοκετό.

Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά της Frida Mom

12. Εσώρουχα μετά τον τοκετό

Όταν εστιάζετε στον προγραμματισμό για όλες τις ανάγκες του μωρού, είναι εύκολο ξεχάστε το δικό σας, αλλά οι γονείς που γεννούν σπεύδουν να επισημάνουν την ανάγκη για φροντίδα εκεί κάτω (και δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε έστω και λίγο αμήχανα ζητώντας αυτά τα αντικείμενα ως μέρος του μητρώου του μωρού σας). Η Μισέλ, μαμά ενός πεντάχρονου στο Τορόντο, συνιστά ανεπιφύλακτα εσώρουχα εποχής. «Μισούσα την αίσθηση των μαξιλαριών XL που μου έδωσε το νοσοκομείο για να φορέσω μετά τον τοκετό», λέει η Michelle, η οποία συνιστά να αγοράσω τουλάχιστον τρία ζευγάρια και ορκίζεται στα στεγανά στιλ της Knix (38 $ για την πολυκατοικία, knix.ca). Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι τα εσώρουχα μιας χρήσης από τη Frida Mom. «Είναι μαλακά, ελαστικά και χωρίς ραφές, κινούνται μαζί σας ενώ κρατούν τα πάντα στη θέση τους, συμπεριλαμβανομένων των μαξιλαριών για τη νύχτα», λέει η Mishal, μια μαμά ενός οκτώ μηνών στο Τορόντο. «Έρχονται σε μερικά διαφορετικά στυλ, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης με ψηλή μέση σχεδιασμένη για καισαρικές τομές, την οποία μπορούσα να φορέσω άνετα χωρίς να ερεθίσει την τομή μου».

Frida Mom Εσώρουχα μίας χρήσης καισαρικής τομής μετά τον τοκετό, 25 $ για οκτώ ζευγάρια, κεφάλαια.indigo.ca

Schreibe einen Kommentar