5 Μαθήματα από την Πανδημία

3
5 Μαθήματα από την Πανδημία

,
Η πανδημία αλλάζει τον τρόπο ζωής μας. Μέρος αυτής της αλλαγής περιλαμβάνει την εμπειρία πολλαπλών απωλειών (όπως υγεία, εισόδημα, ελευθερία, συναισθηματική σταθερότητα και άλλα).

Όλα αυτά μας διδάσκουν ότι λιγότερα μπορούν να είναι περισσότερα.

Μετατοπίζοντας περισσότερο προς τα μέσα, αναδεικνύεται η ουσία των πραγμάτων. Πέντε βασικά μαθήματα που πρόκειται να μάθουμε είναι διαθέσιμα. Ας τα δούμε τώρα εν συντομία.

1. Αύξηση Αγάπης

Οι συνεχιζόμενοι πολιτισμικοί πόλεμοι μας έχουν κρατήσει χώρια. Καθώς σταματάμε σε αυτή την «υποχώρηση», είναι ώρα να επιστρέψουμε στο κέντρο και να ανοίξουμε τις καρδιές μας.

Με αυτό το «θείο άνοιγμα» ανοιχτό όπως το αποκαλεί ο Richard Bartlett, μπορούμε να αναγνωρίσουμε σε βαθύτερο επίπεδο την αξία του να αγαπάμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον.

Η νοημοσύνη της καρδιάς αναπτύσσει δεξιότητες σοφίας (περισσότερη επίγνωση, καλοσύνη και συμπόνια). Με τη σειρά μας, προερχόμαστε περισσότερο από τη χάρη και είμαστε πιο ευγνώμονες.

Η πρόσβαση σε περισσότερη ακινησία ανοίγει την καρδιά και το μυαλό.

Μπορούμε τότε να εξισορροπήσουμε τόσο την εστίαση όσο και τη φαντασία, κάτι που βελτιστοποιεί τον εγκέφαλό μας. Στην πορεία, αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας, ο ένας τον άλλον και τον κόσμο.

2. Έχοντας ένα σκοπό

Μπορούμε να εκτιμήσουμε τις πρώτες ύλες μας: τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά μας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Για να προσελκύσουμε τη μορφή που θα πάρει, μαθαίνουμε να αφήνουμε. Τότε μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για το πώς θα εμφανιστούν τα πράγματα για να ενσωματώσουμε τον μεγαλύτερο από τον εαυτό μας σκοπό και στόχους.

Για παράδειγμα, σε ένα άτομο δόθηκε ηλεκτρικά εργαλεία αξίας χιλιάδων δολαρίων από έναν φίλο. Ακολούθησε τελικά τα καλλιτεχνικά και ξυλουργικά του ταλέντα και δημιούργησε υπερπροσωπικά έργα τέχνης. Ακολουθώντας τα πάθη του, ανύψωσε τον εαυτό του και τους άλλους.

3. Βρείτεing και Κατασκευήing Κοινότητα

Συνεχίζοντας το πρώτο μάθημα, η αγάπη μας ωθεί να μάθουμε αληθινά και να νοιαζόμαστε για τους άλλους, αντί να μειώνουμε τα πάντα σε μια κουλτούρα εγώ-εγώ.

Η αφύπνιση του «we spaces», όπου συνδεόμαστε βαθιά με άλλους (τώρα πιο διαδικτυακά) αφήνει να αναδυθούν βαθύτερες αλήθειες.

Για την εύρεση και τη δημιουργία κοινότητας, έχουμε επιλέξει ορισμένους βασικούς όρους. Σκεφτείτε και σκεφτείτε καλύτερα τα ακόλουθα:

Να είσαι ανοιχτός
Υποστήριξη
Μερίδιο
Εμπνέω
Πέρα από το σωστό και το λάθος
Συνεργάζομαι

4. Λαμβάνοντας Caρε του Ήεμείς οι ίδιοι

Αυτές οι δύσκολες στιγμές έχουν σταματήσει την αρνητική στιγμή και τη συνηθισμένη βιασύνη και ανησυχία. Σε του στη θέση του, μπορούμε να επιβραδύνουμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να σεβόμαστε το σώμα μας, να γαλουχήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και να καλλιεργήσουμε έναν χώρο που να αισθανόμαστε καλά στο φυσικό και διαδικτυακό μας περιβάλλον.

5. Εύρεση Προς τηνπε και Truαγ

Η πανδημία είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Μας καλεί να ζήσουμε με την αβεβαιότητα και να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και το άγνωστο.

Μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο για να αφεθούμε και να παραδοθούμε σε αυτό που είναι και αυτό που ξεδιπλώνεται και αναδύεται. Στη διαδικασία, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους πνευματικούς μας πόρους τόσο από την αόρατη όσο και από τη γήινη σφαίρα.

Όπως λέει και η παροιμία, μπορούμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό, αλλά να δένουμε την καμήλα μας.

Μπορούμε να φιλοδοξούμε ψηλότερα, ενώ γειωνόμαστε στη γη. Μπορούμε να αφήσουμε το φως του ουρανού να λάμψει στη γη, ώστε να μπορούμε να το φροντίσουμε για εμάς και το μέλλον.

Ανθεκτικότητα ως Caταλύτης

Ανθεκτικότητα είναι η ανάπτυξη της ικανότητας να αναπηδάμε από ό,τι έρχεται στο δρόμο μας. Σημαίνει να σηκωθούμε όταν είμαστε γκρεμισμένοι.

Πριν από χρόνια, η Τζέιν αρρώστησε τόσο πολύ (χρόνια κόπωση), που δεν μπορούσε να δουλέψει πια. Κατά την ανάρρωσή της, έμαθε θεραπευτικές και προπονητικές δεξιότητες και τελικά μεταβήκαμε σε μια καριέρα ως ολιστικοί ενεργειακοί θεραπευτές, πρωτοπόροι προσωπικών μετασχηματισμών και ολιστικοί προπονητές.

Ποιος ήξερε τότε πού θα μας πήγαινε αυτό. Αλλά δόξα τω Θεώ ήμασταν αρκετά ανθεκτικοί για να συνεχίσουμε.

Μια σχετική σημαντική έννοια εδώ είναι να είσαι «αντίθραυστος», ως φιλόσοφος Νασίμ Ταλέμπ περιγράφει. Αυτό σημαίνει να παίρνετε στιγμές αταξίας και χάους (όπως τώρα) και να βρίσκετε τις ευκαιρίες σε αυτές.

Το να είσαι αντιεύθραυστος υπερβαίνει απλώς την ανάκτηση και την επιστροφή σε μια καλή τάξη. Το να είσαι αντιεύθραυστος σημαίνει ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια υψηλότερη τάξη από τους χαοτικούς καιρούς και τους χαλασμένους ρυθμούς που έχουν συμβεί.

Ελπίζουμε αυτά τα πέντε μαθήματα να σας διαφωτίσουν καθώς αφήνουμε την αλήθεια και την αγάπη στις καρδιές μας να αναδυθούν για να μεταμορφώσουν τον κόσμο.

Έχουμε επίσης γράψει περαιτέρω για αυτό το θέμα σχετικά με τα οφέλη από την πανδημία.


Leave a Reply