National Geographic Kids Magazine: Secrets of the Spotted Eagle Ray

0
National Geographic Kids Magazine: Secrets of the Spotted Eagle Ray

Αυτή την περασμένη εβδομάδα έφτασα σε ένα ορόσημο καριέρας – η πρώτη μου ταινία δημοσιεύτηκε στο Παιδικό περιοδικό National Geographic!

Nat geo παιδικό περιοδικό Kate για τη διατήρηση

Έχω δουλέψει σε Nat Geo Kids για τους τελευταίους οκτώ μήνες, και παρόλο που έχω γράψει άρθρα για τον ιστότοποeditorial για το περιοδικό και εγκαινίασε το νέο σχολείο πρωτογενείς πόρους υπηρεσία, αυτή ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να γράψω ένα χαρακτηριστικό πρώτου προσώπου. Στην προκειμένη περίπτωση επρόκειτο για Ερευνητικό Εργαστήριο Moteεργάζεται για την προσθήκη ετικετών και την παρακολούθηση Spotted Eagle Rays.

Χαρακτηριστικό με στίγματα αετού στο παιδικό περιοδικό nat geo

Στην αρχή του καλοκαιριού, είχα την τύχη να με στείλουν Φλόρινταγια να ερευνήσετε ιστορίες διατήρησης σε τοποθεσία για National Geographic Kids. Μια από τις τοποθεσίες που επισκέφτηκα ήταν Σαρασότα στη Φλόριντα ακτη του ΚΟΛΠΟΥπου φιλοξενεί το Mote — έναν ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό θαλάσσιων ερευνών αφιερωμένο στην κατανόηση του πληθυσμιακή δυναμική του μανάτες, δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και σχετικά με τις προσπάθειες διατήρησης και αποκατάστασης που σχετίζονται με αυτά είδος και οικοσυστήματα.

περιπολία χελώνας

Μου εταίρος και πέρασα μια ολόκληρη μέρα με την ομάδα στο Mote — ξεκινώντας από τις 6 το πρωί περιπολία χελώνας κατά μήκος της παραλίας, αναζητώντας φρέσκα σημάδια ερπυσμού που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από θηλυκές θαλάσσιες χελώνες που έρχονταν στην ακτή για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Αν και στην αρχή βρήκαμε μόνο μερικά „ψευδείς ανιχνεύσεις“ (όπου τα σημάδια από το βατραχοπέδιλο έδειχναν ότι το θηλυκό είχε επιστρέψει στο νερό χωρίς να σκάψει φωλιά· ίσως επειδή η περιοχή δεν ήταν πολύ σωστή ή ίσως επειδή δεν ήταν ο χρόνος), βρήκαμε τελικά μια τοποθεσία φωλιάς που περιέχει αυγά (επαληθευμένο από το Mote ομάδα σκάβοντας απαλά γύρω από την περιοχή, καταγράφοντας και στη συνέχεια καλύπτοντας τα αυγά με άμμο). Ήταν ένα συναρπαστικό ξεκίνημα της ημέρας, και αυτό που ελπίζουμε ότι θα έχει ένα πλήρες δικό του χαρακτηριστικό στο περιοδικό!

Νοσοκομείο θαλάσσιων χελωνών Mote

Η δεύτερη στάση μας της ημέρας (μετά από κάποιο τόσο απαραίτητο πρωινό εν κινήσει!) ήταν μια επίσκεψη στο Mote’s Νοσοκομείο Αποκατάστασης Θαλάσσιας Χελώνας. Έχοντας φροντίσει και τα πέντε είδη θαλάσσιας χελώνας που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένων των ειδών που εμφανίζονται πιο συχνά στη Φλόριντα. καρέτα, δερμάτινες πλάτες και πράσινες χελώνεςήταν μια πραγματική απόλαυση η εμπειρία της εμπειρίας της νοσοκομειακής ομάδας του Mote.

Μας ξεναγήθηκε στο νοσοκομείο, το οποίο έχει παραδεχτεί περίπου 600 άρρωστες και τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες τα τελευταία 20 χρόνια, και είδε χελώνες να αναρρώνουν από χειρουργική επέμβαση (επάνω αριστερά), μία να λαμβάνει φροντίδα για μια αρκετά βαθιά πληγή στην κάτω πλευρά της από τον έλικα ενός σκάφους (επάνω εικόνα πάνω) και μία να περιμένει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση πολλών συστάδες όγκων (πάνω δεξιά). Αυτό το φτωχό θηλυκό έπαιρνε τους όγκους του σε μια ειδική εγκατάσταση για χελώνες που έπασχαν από όγκοι ινοπαπιλλώματοςγιατί οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαθαίνουν πώς μεταδίδεται αυτή η ασθένεια στις χελώνες.

ερευνητικό σκάφος ακτίνας αετού

Το τελευταίο μέρος της ημέρας μας συνίστατο στη συμμετοχή Ανώτερος Βιολόγος Κιμ Μπάσος-Χαλ σε ένα από τα ερευνητικά σκάφη του Mote. Αν και δεν ήξερα πραγματικά τι έψαχνα στην αρχή, υπήρχαν πολλά να δω – από πελεκάνοι βουτιά για να πιάσω ψάρια, να δελφίνια που βγαίνει από τα κύματα μπροστά. Η ερευνητική ομάδα καταγράφει κάθε θαλάσσιο ζώο περάσαμε, σημειώνοντας τι ήταν το ζώο και κάναμε μια ανάγνωση από τη συσκευή GPS για να προσδιορίσουμε τις ακριβείς συντεταγμένες από τις οποίες φαινόταν το ζώο.

Πρώτα εμφανίστηκε ένας, μετά δύο, στικτές ακτίνες του αετού και το πλήρωμα του σκάφους ξεπήδησε. ο κηλιδωτή ακτίνα αετού είναι είδος ψαριού με επίπεδο σώμα και πτερύγια που μοιάζουν με φτερά για ολίσθηση μέσα στο νερό. Σαν τους σαλάχι ξαδέρφια, οι ακτίνες του αετού υπερασπίζονται τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας τσιμπήματα αγκάθια με αγκαθωτό άκρο. Αυτό το συγκεκριμένο είδος μπορεί να αναγνωριστεί από ένα φωτεινό σχέδιο λευκών κηλίδων στην πλάτη τους.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πλάσματα να εντάσσεται στα σημαντικά πρόγραμμα παρακολούθησης αφού πιάστηκε, με ετικέτα και απελευθερώθηκε. Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει με συλλογή δεδομένων σχετικά με μετανάστευση και πρότυπα αναπαραγωγής του είδους — που παραμένουν ένα σχετικό μυστήριο.

***

Τώρα, δεν θα ήθελα να αναφέρω λεπτομερώς τι ακριβώς συνέβη στο σκάφος εκείνο το απόγευμα. αν θέλετε να μάθετε, θα πρέπει να πάρετε ένα αντίγραφο του Παιδικό περιοδικό National Geographic αυτο το μηνα! ;).

Περισσότερα για τη δουλειά μου με το Nat Geo Kids

Θέλετε να μάθετε τι συνέβη όταν συνάντησα την Dr Jane Goodall εκ μέρους του Nat Geo Kids;

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Nat Geo Kids που εμπνέει τη μάθηση φυσικής ιστορίας;

Ανακαλύψτε τη δουλειά μου στην εκπαίδευση για τη διατήρηση με το Discovery

Schreibe einen Kommentar