The power of Thanksgiving – Equip For Life Coaching

2
The power of Thanksgiving – Equip For Life Coaching

Η Ημέρα των Ευχαριστιών μας βοηθά να δούμε τι είναι αντί για αυτό που δεν είναιΩ η ειρωνεία… μιλάμε εδώ για διανοητική κατάρρευση ενώ ο δικός μου εγκέφαλος αισθάνεται απολύτως γεμάτο μέχρι να σκάσει.

Χμμμ.

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, υποθέτω, και αυτό είναι πραγματική φύση του πραγματικού κόσμου.

Συμβαίνουν πολλά και εγώ –όπως πολλοί από εσάς– φοράω πολλά καπέλα και φέρνω πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Αναπόφευκτα, υπάρχουν εποχές που καθένας από αυτούς τους ρόλους γίνεται πιο απασχολημένος και πιο απαιτητικός και μερικές φορές αυτό φαίνεται να συμβαίνει ΜΟΝΟ.

Έτσι, πιστεύουμε ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την εγκεφαλική σούπα, για να βρεθούμε ακριβώς από εκεί που ξεκινήσαμε.

Όταν σκέφτηκα τη σούπα του εγκεφάλου πριν από μερικές εβδομάδες, ένας ακόλουθος ιστολογίου δημοσίευσε ένα υπέροχο σχόλιο ζητώντας μου να επεκταθώ λίγο σχετικά με περνώντας κρουτόν μπορεί να έρθει για να μας σώσει από το ιξώδες της σούπας.

Αυτό μου ήρθε πίσω σήμερα μετά από μια σειρά πρόσφατων συνομιλιών.

Μια τέτοια συζήτηση αφορούσε άγχος και συντριβή όταν εξετάζετε ένα μελλοντικό γεγονός και την ανάγκη να να σταματήσειβήμα πίσω και όχι μόνο αναγνωρίζουν τα προηγούμενα επιτεύγματα αλλά γιορτάστε τους.

Μια διαφορετική αλλά εξίσου σημαντική συζήτηση αφορούσε το σημασία της αναγνώρισης ορίων και του όχι προτού επιτευχθεί το στάδιο υπερβάλλουσας χωρητικότητας.

Ένα συχνά επαναλαμβανόμενο ρεφρέν επανεμφανίστηκε, του εστιάζοντας σε αυτό που είναι καλό και αυτό που είμαι ευγνώμων για, αντί να νιώθω θαμμένος κάτω από ό,τι δεν είναι καλό και όπου νιώθω εκτός ελέγχου. Περισσότερα για αυτό εδώ.

Η σημασία του να αφιερώνεις χρόνο για να αντανακλάται τακτικάγια να ελέγξω με τον εαυτό μου ως προς πως ειμαιαυτό που εγώ χρειάζομαικαι που βρίσκομαι μπήκε στον πειρασμό να χάσει την προοπτική.

Ξεκίνησα την εβδομάδα νιώθοντας ελαφρώς συγκλονισμένος και αποθαρρυμένος από τις επερχόμενες εργασίες και τον όγκο όλων αυτών που συμβαίνουν. Αλλά η προτροπή για αυτοστοχασμό και η συζήτηση για την ημέρα των ευχαριστιών με έκανε να αφιερώσω λίγα λεπτά και να σηκώσω το κεφάλι μου πάνω από τη σούπα του εγκεφάλου.

Εγώ παρατίθενται όλα τα πράγματα που πέτυχα τις τελευταίες εβδομάδες στους τομείς όπου ένιωθα υπερφορτωμένος. Ανέθεσα επίσης όλα όσα είμαι ευγνώμων στους ίδιους τομείς, όσο πιο συγκεκριμένα μπορούσα.

Βλέποντας τα όλα γραμμένα, και ξαφνικά αλλάζει η οπτική μου. Αντί να αισθάνομαι παγιδευμένος σε όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να γλιστρήσω σε μια δύσκολη πλαγιά ότι δεν είμαι αρκετά καλός ή δεν έχω αρκετό χρόνο/ενέργεια/δεξιότητες/σοφία για αυτό που είναι μπροστά, βίωσα μια διαφορετική απάντηση:

Φαίνεται ότι ταιριάζει αυτή την εβδομάδα που η Αμερική γιορτάζει την ημέρα των ευχαριστιών. Σε όλους τους φίλους και τους αναγνώστες μου σε όλη τη λίμνη, σας εύχομαι μια πολύ χαρούμενη ημέρα των ευχαριστιών.

Για όσους από εμάς δεν είναι αναγνωρισμένες διακοπές, σας ενθαρρύνω να αφιερώσετε λίγα λεπτά αυτήν την εβδομάδα και να αναφέρετε όλα όσα είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Κυτάζω ΠΟΥ είσαι, αυτό που είσαι έχω επιτεύχθηκε, τι είναι Καλός. Είναι ένας ισχυρός τρόπος νιώθεις πιο εξοπλισμένος για αυτό που είναι μπροστά.

Έτσι, για αυτήν την εβδομάδα, και αναμφίβολα τις επόμενες εβδομάδες, αυτά χρησίμευσαν ως περαστικά κρουτόν για να φέρουν διάσωση και ανανεωμένη ενέργεια:

Αφιερώνοντας χρόνο για να σταματήστε και σκεφτείτε επί μπορώ, έχω και είμαι αντί να μην μπορώ, δεν έχω και δεν είμαι.

Απαριθμώντας όλα όσα έχω πετύχεικαι αυτό είναι Καλόςειδικά σε περιοχές με επιπλέον κίνηση.

Εκφράζοντας ευχαριστίες για αυτό και για όσοι βοήθησαν.

Pat, για σένα!

Leave a Reply