Undercover Investigation: The Horrors Facing Goats at Delamere Dairy – Ayrton Cooper, Campaigns Manager

0
Undercover Investigation: The Horrors Facing Goats at Delamere Dairy – Ayrton Cooper, Campaigns Manager

Η μεγαλύτερη μάρκα κατσικίσιων γαλακτοκομικών εκτίθεται από το Animal Justice Project! Συγκλονιστικές σκηνές παρουσιάζονται στο Ανεξάρτητος.

Καθώς οι καταναλωτές συνειδητοποιούν περισσότερο τη φρίκη που αντιμετωπίζουν οι αγελάδες και τα μοσχάρια στις φάρμες γαλακτοπαραγωγής, μια μικρότερη και λιγότερο γνωστή βιομηχανία μάρκετινγκ σε όσους θέλουν να κάνουν πιο ευγενικές, πιο βιώσιμες επιλογές. Το κατσικίσιο γάλα προωθείται όλο και περισσότερο ως μια πιο υγιεινή, πιο «ηθική» επιλογή, αλλά πολύ λίγοι καταναλωτές γνωρίζουν τι συμβαίνει στις φάρμες αιγών.

Σε διάστημα δύο μηνών, γυρίσαμε μέσα στο Pasture House Farm, ένα γαλακτοκομείο 2.000 κατσικιών, που προμήθευε γάλα στο Delamere Dairy. Αυτή η γιγάντια εταιρεία παράγει πάνω από 40 εκατομμύρια «βραβευμένα» προϊόντα, προμηθεύοντας το ένα τρίτο του κατσικίσιου γάλακτος, τυριού, γιαουρτιού και βουτύρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φάρμες τους είναι Red Tractor Assured και μπορούν να βρεθούν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ: Asda, Morrisons, Sainsbury’s, Co-op και Tesco καθώς και σε εξαγωγές προϊόντων παγκοσμίως.

Το Pasture House Farm, που βρίσκεται στο Skipton, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, ανήκει στον Phil Ormerod, Διευθυντή της Ένωσης Milking Goat Association. ένα όργανο που εκπροσωπεί τους εμπορικούς αιγοκαλλιεργητές του ΗΒ. Το Animal Justice Project, που πωλείται ως μια «ηθική» εναλλακτική λύση στο γαλακτοκομείο αγελάδας, αποκάλυψε την αλήθεια πίσω από τους ισχυρισμούς του Delamere και έδειξε τον πόνο που αντιμετωπίζουν οι νταντάδες κατσίκες στα γαλακτοκομικά αγροκτήματα καθώς και την εν ψυχρώ σφαγή των παιδιών τους την Άνοιξη.

Συνεχίστε να κάνετε κύλιση για να μάθετε περισσότερα και να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε!

Περιτριγυρισμένες από καταπράσινα χωράφια, οι κατσίκες σε αυτό το εντατικό αγρόκτημα δεν βγαίνουν ποτέ σε εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα αγρόκτημα ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΒΟΣΚΗΣ και τα ζώα θα περάσουν όλη τους τη σύντομη ζωή μέσα σε άγονα, βρώμικα υπόστεγα. Το να μπορείς να δεις το ύπαιθρο, ενώ είναι παγιδευμένο μέσα, πρέπει σίγουρα να προκαλέσει ψυχολογική δυσφορία.

Φυσικά, οι κατσίκες είναι ζώα που περιηγούνται, όχι βοσκοί, και τρώνε ζιζάνια και θάμνους. Το σύστημα σίτισης στο αγρόκτημα, όπου οι κατσίκες πρέπει να βόσκουν από το έδαφος, σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιδείξουν τη φυσική τους τροφική συμπεριφορά, καθώς και ότι δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν και να βρουν ασφαλείς χώρους για να αισθάνονται ασφαλείς.

Η Επιτροπή Προστασίας των Αγροτικών Ζώων (FAWC) δηλώνει ότι τα εκτρεφόμενα ζώα πρέπει να ζουν α «η ζωή αξίζει να τη ζεις»; Η ζωή σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι αυτή που θα επέλεγαν ή θα ευδοκιμούσαν οι κατσίκες.

Η κατσικίσια γαλακτοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι οι κατσίκες πρέπει να στεγάζονται μόνιμα μέσα για την υγεία των ποδιών και των ποδιών, ωστόσο οι κάμερές μας αποκάλυψαν ότι τα ίδια προβλήματα είναι γεμάτα στα υπόστεγα. Ένα σύστημα εσωτερικού χώρου είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια που προκαλούν προβλήματα στα πόδια, όπως μολύνσεις των οπλών, με αποτέλεσμα οδυνηρή χωλότητα, καθώς οι οπλές τους μαλακώνουν χωρίς πρόσβαση σε σκληρό εξωτερικό έδαφος. Η συσσώρευση σκουληκιών είναι επίσης συνηθισμένη σε συστήματα μηδενικής βόσκησης, καθώς συσσωρεύονται περιττώματα κατσίκας και οι αγρότες δεν καθαρίζουν τα στάβλα.

ο Ο συνδυασμός κακών συνθηκών διαβίωσης, ανησυχιών για την ψυχική υγεία και άρνησης βασικών φυσικών συμπεριφορών ακυρώνει τον ισχυρισμό του Delamere ότι οι κατσίκες πρέπει να στεγάζονται μόνιμα σε συστήματα μηδενικής βοσκής.

DELAMERE ΑΠΑΙΤΗΣΗ
«Είναι η ευημερία των αιγών και όχι η ευκολία του αγρότη που πήρε την απόφαση να κρατήσει τις κατσίκες στεγασμένες».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι κατσίκες μπορούν να ζήσουν ευχάριστα σε εξωτερικούς χώρους από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, εφόσον τους δοθεί η κατάλληλη στέγαση. Οι κατσίκες του Delamere ήταν οδυνηρά κουτσοί, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ο Delamere δηλώνει ότι οι κατσίκες δεν μπορούν να είναι σε εξωτερικούς χώρους. Κατσίκες νταντάδες με κατάφυτες και επώδυνες οπλές συχνά κινηματογραφούνταν να περπατούν στα γόνατά τους για να απαλύνουν την ταλαιπωρία.

Οι κατσίκες θεωρούνταν μηχανές αρμέγματος για χάρη του κέρδους. Το άρμεγαν δύο φορές την ημέρα σε ένα μεγάλο, αυτοματοποιημένο σαλόνι, το οποίο μπορεί να αρμέγει 700 κατσίκες κάθε ώρα.

Τα σώματα των κατσικιών γαλακτοπαραγωγής εξαντλούνται λόγω της εντατικής εκλεκτικής αναπαραγωγής που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλους και επώδυνους μαστούς, κατσίκες που παράγουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις γάλακτος και αφύσικα μεγάλες εγκυμοσύνες. Οι έγκυες κατσίκες γίνονται ακίνητες καθώς αγωνίζονται να σηκώσουν το τεράστιο βάρος τους. Μια βαριά έγκυος κατσίκα δεν μπορούσε να σταθεί όρθια για πάνω από 28 ώρες, παγιδευμένη από το ίδιο της το σωματικό της βάρος.

«Υπάρχει υπερβολικός αριθμός κουτσών κατσικιών σε αυτά τα βίντεο. Ο σχετικός πόνος και η ενόχληση είναι μια προφανής αιτία ανησυχίας για την καλή διαβίωση των ζώων. Τα υψηλά επίπεδα χωλότητας θα μπορούσαν να οφείλονται σε κακό περιβάλλον, κακή διαχείριση και ακατάλληλες κτηνιατρικές παρεμβάσεις».
Μόλι Βασαντακουμάρ, Πτυχίο Κτηνιατρικής και Χειρουργικής MRCVS

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΣΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

  • Οι κατσίκες μπορούσαν να δουν την ύπαιθρο αλλά παρέμεναν περιορισμένες σε εσωτερικούς χώρους όλη την ώρα
  • Η επώδυνη χωλότητα ήταν συνηθισμένη
  • Οι κατσίκες νταντάδες υπέφεραν από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των κατάφυτων οπλών, των μαστών που πονούσαν οδυνηρά, των μεγάλων κηλιδωμένων περιοχών στο δέρμα τους και ήταν πολύ χωλές
  • Ο τεράστιος φόρος εγκυμοσύνης στα σώματα των κατσικιών είχε ως αποτέλεσμα χωλότητα, θνησιγενή κατσίκια και τεράστιους πρησμένους μαστούς
  • Οι νταντάδες που εμφανίζονταν αδυνατισμένες τις άρμεγαν
  • Οι έγκυες κατσίκες έπρεπε να υπομείνουν 24ωρο φωτισμό, επηρεάζοντας την ανάπαυσή τους
  • Υπήρχε σαφής αδιαφορία για την ευημερία των κατσικιών με τους εργάτες να τις τραβούν και να τις σέρνουν από το κεφάλι, το λαιμό και την ουρά τους
  • Η λεκτική και σωματική κακοποίηση εργαζομένων καταγράφηκε στην κάμερα, αναδεικνύοντας μια κουλτούρα βίας

Εχουμε ολοκαίνουργιοι πόροι Respect All Life διαθέσιμο για παραγγελία από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

Το νεο μας φυλλάδια «Επιλέξτε Vegan». είναι ιδανικά για προβολή και μας Φύλλα για την εκτροφή ζώων είναι ένας αποτελεσματικός, απλός πόρος για την εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών εκμετάλλευσης ζώων.

Δείτε το δικό μας Respect All Life εμπορεύματα εδώ!

Τα μωρά ξεσκίστηκαν από τα πλευρά της μητέρας τους μετά από μόλις 24 ώρες. Οι μητέρες πάλεψαν για να πάρουν τα παιδιά τους πίσω, ψάχνοντας και κλαίγοντας. Ο πόνος της καρδιάς τους ήταν ξεκάθαρος καθώς έκλαιγαν πολλές ώρες μετά.

Η ζήτηση των καταναλωτών για κατσικίσια γαλακτοκομικά διαλύει οικογένειες.

DELAMERE ΑΠΑΙΤΗΣΗ
«Τα θηλυκά παιδιά δεν σκοτώνονται και διατηρούνται ως αντικαταστάτες για τις μητέρες τους» και «Η πλειονότητα των κατσικιών που γεννιούνται στις φάρμες Delamere Dairy εκτρέφονται και πωλούνται για κρέας».

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά παιδιά σκοτώθηκαν στη φάρμα κατά τη διάρκεια μυστικών γυρισμάτων στο Pasture House Farm.

Τα κατσίκια στα γαλακτοκομεία λαμβάνουν τόσο λίγο σεβασμό που οι αγρότες που τα σκοτώνουν δεν χρειάζεται καν να μετρήσετε τα σώματα. Ούτε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους αριθμούς, αλλά το Η Goat Veterinary Society (GVS) εκτιμά ότι το 25-50% θανατώνονται αμέσως μετά τη γέννηση. Αυτό είναι περίπου 3.000 μωρά κάθε χρόνο.

Το Animal Justice Project απαθανάτισε, για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη σφαγή παιδιών την άνοιξη σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής κατσικιών.

Η άνοιξη δεν φέρνει μόνο μια εποχή νέας ζωής στα αγροκτήματα, αλλά μια εποχή μαζικών δολοφονιών. Με πολλά παιδιά που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, βιντεοσκοπήσαμε τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά παιδιά να σκοτώνονται ανελέητα. Για να το κάνει χειρότερο, οι αβοήθητες νταντάδες κατσίκες βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά καθώς έβλεπαν παιδιά να σφάζονται μπροστά τους.

Τα στριμωγμένα σώματα των μωρών πετάχτηκαν στο πάτωμα, αιμορραγώντας, καθώς οι έγκυες νταντάδες κοιτούσαν τραυματισμένες. Θα ήταν τα μωρά τους το επόμενο; Τα πτώματα προστέθηκαν σε νεκρούς σωρούς, σκορπίστηκαν σε όλη τη φάρμα και αφέθηκαν σε αποσύνθεση για έως και δύο εβδομάδες. Ένας από τους σωρούς ήταν σε ένα δημόσιο μονοπάτι, έξω στο ύπαιθρο και εκτεθειμένο σε πουλιά και άλλους οδοκαθαριστές.

Πάνω από 100 νεκρές κατσίκες μαγνητοσκοπήθηκαν να αποσυντίθενται σε όλη τη φάρμα κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας.

Παιδιά που δεν σκοτώθηκαν αμέσως κλείστηκαν σε άγονα μαντριά. Ούρλιαζαν από τον πόνο καθώς οι εργάτες τρύπησαν τα ευαίσθητα αυτιά τους για ταμπέλες και αργότερα υποβλήθηκαν σε «διάσπαση», έναν άλλο επώδυνο ακρωτηριασμό που περιελάμβανε την αφαίρεση των μπουμπουκιών του κέρατου, συνήθως με ένα καυτό σίδερο καυτηριασμού. Όλα για τη διευκόλυνση του αγρότη.

Με το κέρδος στο προσκήνιο, η γαλακτοβιομηχανία παραμελεί τα δικαιώματα των κατσικιών. Το κατσικίσιο γάλα ή το τυρί δεν θα είναι ποτέ μια «ηθική» επιλογή. Όσο οι αγοραστές απαιτούν γαλακτοκομικά προϊόντα και η κυβέρνηση επιδοτεί αυτές τις σκληρές βιομηχανίες, οι κατσίκες θα εμπορευματοποιούνται για γάλα και οι οικογένειές τους θα διαλύονται.

Επιλέγοντας φυτικά, μπορούμε να τερματίσουμε την εν ψυχρώ εκμετάλλευση των κατσικιών και την ανοιξιάτικη σφαγή των κατσικιών τους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη και την καλοσύνη σας προς όλα τα ζώα.

Οπως πάντα,

Για τα ζώα.

Schreibe einen Kommentar